My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

night walk
semalam akak ada program kelab negeri 9 UKM, kat kem bina semangat, port dickson. dekat je dengan rumah aku. so, akak balik skejap & bgtau malam ni ade night walk. aku pon excited la nak join sbb bosan dok umah.

jungle trekking tengah2 malam mmg cool, beb.
10 orang 1 group & berbekalkan cahaya lilin.
sekadar gambar hiasan
pukul 2.15 am baru abes. penat. gile.
aku dibenarkan join sbb akak aku urusetia program tu.
kawan2 akak friendly la gak. esp kak key, kak mar, & kak aen. tapi ade sorang senior ni, die cakap kat akak aku;

"kakak pon nak bawak adik jugak,
tapi nanti kena kutuk.."

err.. ape motif dia cakap cmtu depan aku?
if she was trying to make me feel bad, maka dia berjaya.
tp lain kali, tapis la mulut ye =)
to akak, klu ade org kutuk akak disebabkan eju, i'm really2 sorry.
i promise i won't join ur program nemore =)

* * * * * *
tetibe terasa nak menulis lagi.
teringat pasal night walk kat skolah lama dulu. atau dikenali sbg
operasi burung hantu.
buat kat hutan skolah je. seniors yg in charge utk takutkan kitorang. boys dilepaskan sorang2, girls berdua. so, aku pair up dengan ayne. masa turn kitorang, kitorang punyelah takut. baca ayat kursi kuat-kuat. & seb baik aku ada bawak buku surah Yassin, so masa 1st 'hantu' datang, aku tunjuk yassin kat depan muka dia.

"laa... eju bawak surah yassin!! x jadi nak takutkan!"

'hantu-hantu' kat depan semua gelak terkekeh2. haha.. malu2. sampai skarang diorang perli aku sbb bawak surah yassin =.= pastu, tetibe kak wenjan histeria. jerit2, meronta2 macam org gile. semua org dah cuak da. aku ngan ayne pon tercegat kat situ, hati debar2.

ayne: kite nak buat apa ni eju?
eju: entah.. kite tengok je la.

tetibe kak wenjan stop jerit & jalan kat kitorang
"laa.. kenapa korang x takut...?! penat tau menjerit jerit ni"

=.= lah, berlakon je rupenye.
perjalanan diteruskan, semak bergoncang-goncang & ada suara mengilai. macam kenal je suara tu. "hai kak liyana". cakap ayne. "hai.." jawab kak liyana. ceitt, x jadi lagi nak takutkan. hahaha

satu-satunya 'hantu' yang berjaya takutkan kitorang is, hantu dalam longkang. masa kitorang jalan-jalan nak langkah longkang, tetibe ada tangan keluar slow-slow dr longkang. terkejut gile! ayne jerit sampai bingit telinga aku. ahaha


night walk memang sronok. especially bile bersama kawan2 =)

6 pendapat bernas:
3dots...

pnakut...
hahaha...
ingatkan pemalu je...

eju

aku brani kot hadapi hantu2 tuh B)

uiks...kan da hilang keseronokan nite walk kalau da dengan kawan2.lagi besh sorang2.hoho

wahh...bestnye....

eju

aidi: sorg2 da x sronok..takut sgt =S

3zz3: =D

erk......sesat lak kt blog adik yati jap...he3..salam.....
almk...name akak naek a....
*blushing jap*

sapekah insan yg ckp cm2 2??
lol~~~~~smash je beliau lain kali k...

join je program2 ktrg next time
sape yg ungkit....sebot je name akak eju 2.....dolat tw nme 2...

[yati jgn marah i nyebok cnie jap]

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino