My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

irrelevent kyuem's policy
satu benda yg aku geram pasal kyuem.
xleh jumpa parents on weekdays.
kalau masa academic hours 8.00-4.30pm, xleh jumpa, fahamla.
tapi, after 5pm pon parents xleh melepasi pagar,unless dapat kebenaran dari housemaster. apa releven nya peraturan ni? hello, ini kolej ke skolah menengah? skolah aku dulu pun x macam ni.

semester lepas,
parents aku datang hari selasa petang.
diorg baru balik dari cameron highland. diorg x bagitau aku yg diorg nak singgah ky sbb saje nak buat surprise. sekali kena tahan kat pagar, xbleh masuk. 30 minit try negotiate guards tapi diorg x bg masuk jugak. abah call aku, tapi aku x sedar sbb phone tgh silent mode. so, diorg balik macam tu je. aku sgt sgt terkilan. sedih gile kot. sanggup ambik jalan jauh utk singgah ky jumpa aku, tapi bukan dpt jumpa pun T.T

2 hari lepas, mak abah dah bgtau awal2 nak dtg.
aku text housemaster, mr ravi

"hi sir.i'm haizumawati, 2386. my parents are coming at
5.30pm. can u pls tell the guard to let my parents in? thank u"

mr ravi replied,
"ok i will ask the guard to give a vip treatment. dont worry"

bapak sarcastic.. haha. tapi, xpe ah.
petang tu, bapak aku call. die cakap kena tahan kat luar gate, xleh masuk. aku pun call mr ravi, tapi dia suruh bapak aku yg call. tapi mr ravi faham ke bahasa melayu klu nak ckp dgn abah aku? ish. aku pon jalan la sampai pagar. then, call mr ravi suruh cakap dgn guard. barulah boleh masuk.

lepas dah masuk, guard pompuan plak berlegar-legar kat sebelah kereta. aku pon tanya dgn nada yg agak annoyed. dia cakap, "10 minit je ye"

weh, ni kolej ke penjara?

isk. mak aku pun emo je. x senyum pun. slalunye mak senyum je bile jumpe aku. mak cakap,

"diorang buat mak macam pengemis je, kena tahan kat
luar pagar. nak jumpa anak sendiri pun xleh. nanti kat
luar negara mmg dah xbleh jumpe, ini kat malaysia lagi
pun susah nak jumpe"

ya Allah, sedihnye aku dgr T.T

15 minit je jumpa.
masa mak nak balik, mak peluk aku erat. erat sangat.
xpernah sesayu ni bila nak berpisah dgn mak.. tapi at that time, aku terpaksa tahan sebak.

aku cakap kat vice president student council,
cuba ubah peraturan ni.
tapi x boleh sebab ini memang polisi kolej.
ugh.
10 pendapat bernas:
bukan eju

Arg..

T.T

MIE

xpatot btul rules cmtu.
sian parents..nk jmpe anak mcm nk jmpe banduan lak..adoyai..

=)) sab0 eju..

ada ke patut ada rules mcm tu..nk jumpa parent pon susah??=.=

bawa besabar yee..

sucks gila skolah ni. hahah.

omg kesian gile kot parents eju! kalau kita lah, konfem bengang nak mati T_T

eju

bukan eju: T.T

mie & monica: tgh sabar ni =)

arina: hey hey ky best la, 1 ni je yg sucks. hahah.. yes, mmg bengang pn =(

buat dunno je eju.. dia leh bt ape? ;P

nak pukul? kite da besar :D
stakat sound2 gitu, bt dunno je. hehe

Chiepong

Alahai siannya dia :(
haha

xper eju... tenang ek..!
bila eju dh besar nnt, jadi la pentadbir kt ky. later boleh ubah polisi tuh :)

hehehe...

eju

aiman: idea yg bagus

chiepong: pentadbir ky? xnak ah.. xbest..hahah

aliea ramli says:
Bo! i pun kena camtu! :(

wow! i like dis kolej! sangat mencabar :p

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino