My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

eju's world
*lukisan yang terhasil masa kelas IELTS*


this is the world of my imagination.

setiap kali aku sedih, lonely, kecewa, down, dissappointed, & segala adik beradik prasaan negatif, inila tempat yg aku pergi. tapi sepatutnya tempat ni lagi cantik ar. aku lukis buruk =.=
__________________________________________________

ada 1 hari ni, aku menilai balik siapa diri aku.
& aku sedar yang aku terlalu byk mmbuang masa dgn berimaginasi.
kadang2 pasal perkara baik, kadang2 perkara buruk.
contohnya,

bila aku naik kereta, aku selalu imagine pasal kemalangan, & mcm mana aku survive dalam kemalangan tu, kereta remuk, darah terpancut merata-rata, aku dikejarkan ke hospital & kawan2 aku terkejut dgn berita aku kemalangan.

bile aku pasang lilin, aku terbayangkan kebakaran. api merebak dgn cepat, jirus air pun x sempat, api dah besar, buku-buku semua terbakar. nak lari keluar tapi time2 tu jugak tombol rosak.

normal ke, ada imaginasi camni? normal kot.
tapi yang penting, aku selalu jugak imagine pkara yg baik2.
sbb aku percaya,

bile kita bayangkan perkara2 indah,
perkara2 yg indah itu akan datang kpd kita.

kadang2, perkara yg lebih baik dr apa yg kita bayangkan yg datang. tp kalau x tercapai jugak, jangan berhenti berangan untuk perkara baik yg lain pulak
bak kata kak zaffan, "x salah untuk kita berimaginasi" =)
6 pendapat bernas:
umi

waahhh..kuat imagine!!
same laa...tp sye slalu imagine ade ular besar nk patuk time tido...huu~
takkuutt..

yup pernah gak imagine mcm tu...bile dh imagine membuatkan kite akan sentiasa berhati2

eju

umi: woah bahaya2

didi: betul3

wahahahaha..

memang ko takde keja betol berimaginasi tentang benda-benda tu...!

tapi logik jugak...

berimaginasi mengenai perkara itu membuatkan kita lebih mengambil langkah berjaga-jaga. (:

two thumbs up..!

eju

len kali imagine benda2 ngeri camtu ye =)

tumpang tanya, awak bawak alatan melukis ke masuk kelas?

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino