My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

besar nilai 50sen

masa kemas2 bilik, tejumpa sekeping duit 50sen atas lantai,
lalu ku kutip dan belek syiling tersebut,sambil mengimbau kenangan lama. eceeeewah.


besar sebenarnya nilai 50 sen ni bagi aku versi kanak2.


bile gi sekolah, abah bagi RM1. nak menabung punye pasal, everyday beli keropok lekor 50sen, air lak pau dari kawan. balance 50sen masuk dalam tabung. bile nak merasa air sendiri baru beli sirap 30sen. pastu menyesal sbb dapat cucuk 20sen je dalam tabung T.T


kelas KAFA waktu petang, abah bagi lagi 50sen.
yg ni, memang xleh simpan. sebab lepas balik kelas, konfem singgah kedai beli jajan. favourite aku adalah keropok bika! xpun diction. kekadang aiskrim panjang buatan sendiri tu. cloud 9 pon slalu gak beli.


xpun, beli tora!
berdebar-debar time bukak tu, nak tau dapat mainan ape. excited gile. skali dpt menan yg sama mcm yg beli minggu lepas. ceit, down.. haha.. xpela, biskut die sedap gak nak makan =D
skarang, bile dapat 50sen, sumbat je dalam purse.
bile cashier xde balance baru guna duit tu. huih.
11 pendapat bernas:

huhu...50 sen.da lamer xjumper.skang guna duit kertas~

Dulu besar duit 50 sen. Ingat lagi tahun 1986 pergi Taska ayah bagi 40 sen je. Boleh beli mee sepinggan dan air sirap.

samah.. hahaha

eju

aidi: itu lg parah =.=

blog: waaa mee pon lepas? best gle

eyi: samah? o.O

salam..
ya..tora datang lagi..
dengan gasing berpusing sendiri..
hehehe...

Chiepong

haha.. tora... adoi hai.
mengimbau zaman kanak2 dulu.

mmg best kalu beli benda nie..
especially bile time nk bukak tgk mainan dlm tuh

XD

eju

paklong: haha igt lg iklan dia

chiepong: kan kan.. =)

bukan eju

ahaha.

nanti masa anak eju nak pg sekolah, eju nak bagi brape byk duit belanja?

eju

bukan eju: itu kena diskus dgn bapak dia dlu.hahaha

wahhh

uwa teringinnya nak balik ke zaman dulu.

skang ni budak dah x enjoy tora dah..

diorang enjoy b-daman..

T.T

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino