My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

choose one
aku tengah search pasal 'friendship' utk IELTS presentation.
then, terjumpa la mende alah ni. cam menarik.


Hanger-Oner
kawan yg slalu nak berkepit dgn kau. dia baik, & kau selesa dgn dia, tapi kadang2 kau perlukan ruang untuk bernafas.
Frenemy
kawan yg agak baik dgn kau, & orang anggap kau baik gile dgn dia. tp realitinya, kau cuma pura-pura suka dia. sbb kau x suka perangai dia.
The You're-Cooler-Than-Me Friend
kawan kau yg hot. & kau rasa rendah diri bila kawan dgn dia sbb kau x berapa nak hot.
The Uglier-Than-Me Friend
kau kawan dgn dia sebab bila dengan dia, kau rasa kau cam lagi hot dari dia. ish3..
Wingman or Wingwoman
typical kawan yg menceriakan hari2 kau & menyenangkan hidup masa kau dlm kesusahan.
Homework Friend
kawan yg kau borak just pasal homework & studies je, x pernah nak borak pasal benda lain macam pasal crushes ke gossip ke.
Secret Bitches/ Secret Bullies
kawan yang nak kenal kau sebab nak cari kau punye keburukan so that boleh mengumpat belakang kau
Only-in-class Friend
kau cuma bercakap dgn dia dalam kelas, luar kelas pandang sepintas lalu je.
Family Friend
kau kawan dgn dia sbb parents korang kenal antara satu sama lain & bila cuti senang nak tumpang kereta balik sama2
Used-to-be-elementary-school-friend-but-don't-have-anything-in-common-anymore Friend
dulu korang kamceng gile ah. tapi tu dulu. sekarang masing2 dah ada geng sendiri, style sendiri, dah x ngam.




ni semua 10 jenis kawan dalam hidup kite.
kau yang mane?
choose one.

6 pendapat bernas:

I would categorised myself as a wingwoman. Tetapi pasti anda anggap saya as you're-uglier-than-me friend kan T.T
Haha.

eju

ya Allah.. of course not.. kita sama2 wingwoman kan. eh x, we're both nerds, so we're both hot =P

hasnor

semestinya you're cooler than me friend. MUAHAHA :P

eju

so that means, i'm cooler than ya! hahah =P

frenemy--uhuh? lol
saya mahu wingwoman!

eju

alifah: u know who my frenemy is ;) haha

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino