My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

talented yuna
minggu lepas aku ade copy folder lagu2 yuna dari alifah.
saje je nak dengar lagu2 dia selain lagu 'dan sebenarnya'

baru beberapa arini,
aku try dengar.
SERIUS BEST GILE!
she's a frickin talented musician, memang best ah lagu2 yg dia compose. & suara dia pon sedapppp... & i looove her english accent. dia macam taylorswift malaysia.=)

cuba dengar:
after midnight
blue sands
polaroid
missing star
greek goddess

sape yg belum dengar, tolong dengar.
sokong la music tempatan. heheh =)

aku suka lirik lagu blue sands:
Oh blue sands, can you tell me if I'll ever be happy?
Oh blue sands, can I stay here forever?
Oh blue sands, I don't wanna go out there and pretend
Oh blue sands, can you make them understand?

And everything will get better if I stay for a while
And we’ll find another way to be happy one day
And everything will get better if you hold on for a while
And the sea come and sweeps us away from here

Oh blue sands, will I ever get to marry my handsome friend?
Oh blue sands, will he ever understand?

And everything will get better if I stay for a while
And we’ll find another way to be happy one day
And everything will get better if you hold on for a while
And the sea come and sweeps us away from here

Oh blue sands will I ever get to be like you.

I don’t hate you anymore (4x)

I don't hate you anymore for the way you remind me of the person I cannot be
Can you take me away?

diary
dalam byk2 novel yang aku baca..,
buku2 cecelia ahern, little black dress novels, novel2 alaf 21, etc, bagi aku,buku yg aku x pernah bosan walaupun baca banyak2 kali is..
my diary =)


bagi aku, life is like a novel.
sume orang jadik hero/heroin dalam kisah hidup masing2. hari-hari kita berlakon dalam cerita kita sendiri. & cerita tu, ditulis dlm diary.


cuba kalau esok,
ditakdirkan kita pulang ke Rahmatullah.
orang akan ingat kita sebagai imej yang kita paparkan masa kita hidup. baik ke jahat ke. & jasa yg pernah kita buat kat orang. kalau impak yg kita bagi pd org tu besar, maka kita akan diingati. tapi lama2 kita akan dilupakan jugak sikit demi sikit.


tapi, bayangkan kalau ko ade tulis diary.
1 day, orang jumpe diary tu, baca, & rasa kisah tu best. lalu kisah hidup kau pun diterbitkan atau difilemkan dari generasi ke generasi. bayangkan betapa kau akan diingati & nama kau akan disebut-sebut dalam buku sejarah. kan best?


jadi, nasihat aku,
tulis la diary.=)
permintaan terakhir aku jika aku mati esok,
cari la diari aku & publish buat novel.
tapi ubah nama2 yg ada dalam tu. ingat tau!


p/s: aku dah tukar lagu da!! anati, suke x lagu baru ni? hehe
tomorrow


esok cuti. tujuh minggu cuti.
& starting from tomorrow,
21 november 2009,
right after aku kluar pagar kyuem,
aku nak meninggalkan 4 bulan aku kat kolej ni. bye bye.=)

& aku nak,
sikit demi sikit,
ubah diri aku, pemikiran aku, & lain2 yg boleh aku ubah.
(klu boleh, nak turun lagi 5 kg. heheh)

& next year, 10 january 2010,
aku akan jadi eju yang baru.
dgn azam yang baru.
insyaAllah =D
doakan aku!
handsome
miss this lil guy so much.
comel kan? macam mak usu dia.
sape tah mak usu dia. comel gak kot.
heheh
unplanned trip
pada suatu hari, zully ajak amin, alifah, azman, harinn, & aku, pegi rumah pak teh dia kat kuala kubu baru.. pak teh zully jemput kitorang kat kyuem. dalam kereta, zully dok depan, kitorang 5 orang kena sumbat macam sardin kat belakang.

ini dia zully. hensem kan?

sampai2 je, trus makan durian. habis melantak, angsa pakteh zully tetibe je naik angin. tapi seb baik menatang tu x kejar sesapa. pheww. dah tu, jalan-jalan kat luar, ajak cousin zully yg bernama kira, 7 tahun tolong tunjuk jalan nak gi sungai.

ni kat jambatan. klu nak bunuh diri bleh datang sini.

si kira tu cakap sungai tu dekat je. sepanjang jalan tu dia cakap, "dekat je lagi dah nak sampai". haram jauh lagi sebenarnye. hahah.. boys cuba nak tackle kira, tapi kira x berminat. dia berminat kat aku. hehehe.. sorry, guys =P

ada chemistry. aku nak jodohkan dia dgn anak buah aku.

dalam beberapa minit baru sampai. lawa sey air sungai dia. jernih. kalah port dickson. haha.. masa panas2 tengah hari tu, rendam kaki dalam air sungai yg sejuk, memang nikmat gile..


bak kata harinn, air sungai mengalir lebat. kitorang ingat nak lalu jalan lain untuk naik ke darat. redah punye redah air sungai, air dah sampai paras lutut. so, kena la patah balik kat tempat memula sampai tadi.



macam dalam cerita hindustan, tetibe hujan turun dengan lebat. kena la berteduh jap kat satu pondok ni. adventur siot, macam geng bas skolah plak.

candid. sape tah yg snap gambar, x sedar pon.

pas hujan reda, kitorang pon balik rumah.. makan lunch.. smayang.. pastu, pakteh zully hantar kitorang kat tanjung malim. ade pasar malam. sorang pakcik ni jual penguin comel RM1 je seketol. murah gile kan? aku beli sekor, zully & amin masing2 beli 2 ekor.


macam tu la kisah kitorang.
boleh buat filem kot. macam best. =)
choose one
aku tengah search pasal 'friendship' utk IELTS presentation.
then, terjumpa la mende alah ni. cam menarik.


Hanger-Oner
kawan yg slalu nak berkepit dgn kau. dia baik, & kau selesa dgn dia, tapi kadang2 kau perlukan ruang untuk bernafas.
Frenemy
kawan yg agak baik dgn kau, & orang anggap kau baik gile dgn dia. tp realitinya, kau cuma pura-pura suka dia. sbb kau x suka perangai dia.
The You're-Cooler-Than-Me Friend
kawan kau yg hot. & kau rasa rendah diri bila kawan dgn dia sbb kau x berapa nak hot.
The Uglier-Than-Me Friend
kau kawan dgn dia sebab bila dengan dia, kau rasa kau cam lagi hot dari dia. ish3..
Wingman or Wingwoman
typical kawan yg menceriakan hari2 kau & menyenangkan hidup masa kau dlm kesusahan.
Homework Friend
kawan yg kau borak just pasal homework & studies je, x pernah nak borak pasal benda lain macam pasal crushes ke gossip ke.
Secret Bitches/ Secret Bullies
kawan yang nak kenal kau sebab nak cari kau punye keburukan so that boleh mengumpat belakang kau
Only-in-class Friend
kau cuma bercakap dgn dia dalam kelas, luar kelas pandang sepintas lalu je.
Family Friend
kau kawan dgn dia sbb parents korang kenal antara satu sama lain & bila cuti senang nak tumpang kereta balik sama2
Used-to-be-elementary-school-friend-but-don't-have-anything-in-common-anymore Friend
dulu korang kamceng gile ah. tapi tu dulu. sekarang masing2 dah ada geng sendiri, style sendiri, dah x ngam.




ni semua 10 jenis kawan dalam hidup kite.
kau yang mane?
choose one.

kecomelan



arini umar ade pertandingan menari.

semalam, umar practise skejap kat dalam bilik. tarian tradisional, berpasangan. ehem3, kecik2 lagi dah menari dengan pompuan. hahah..


pastu kaklong cerita kat kitorang sume
"nama partner menari umar tu puteri.."
"fuiyoo.." reaksi semua orang.
pastu, umar pandang je mak dia, & bisik kuat2.
" mama.. kenapa mama bagitau..."
budak kecik pun tau malu..hahahah..
neneknya pun cakap,"alah, budak kecik, takpe.."

_____________________________

pastu, kat dapur, aku try tanya balik.


"apa nama perempuan tu? lupa la.."
umar, "puteri lah"
aku, "rambut dia panjang ke pendek?"
umar, "panjang, tapi dia tak comel"



adehh.. x comel?? haha.. baru 5 tahun dah pandai bezakan comel/x comel. mentang-mentang la dia hensem.. takpe2, nanti aku didik umar supaya dia tidak melihat hanye pada paras rupa. hahah xD

*jgn baca post ni klu anda bosan sbb nanti jadi extra bosan.


harini aku gi skolah lama. ade speech day.


masa dekat nak sampai pagar skolah, aku rasakan debaran yg sama mcm debaran yg aku rasa dulu, sejak pertama kali aku masuk pagar ni. dub dab.. dub dab..

& masa nak parking, ada ramai juniors berkeliaran kat parking lot. & mase aku nak kluar kereta tu, sume orang cam usha aku dow. pastu kena serbu. malu malu malu! haha.. time tu, aku dah rase sedih dah.. sebab.. aku, bukan lagi dipandang sbg pelajar, tapi, bekas pelajar.


sedih.
5 tahun kat sini dah berakhir.
banyaaaak sgt yg dah berubah.
aku sendiri sdikit sbanyak dah berubah.

walaupun aku mungkin hanya 'another kys student', xde pape yg special pasal aku di kys, tapi.. skolah ni dah banyak mengajar aku. walaupun lebih banyak pahit dari manis, tapi, kenangan manis tu la yg sangat memberi kesan kat aku. kadang2 aku menyesal.. sbb.. aku x gunakan 5 tahun tu sepenuhnya.. sebab 1 peristiwa kecik, aku tutup semua peluang aku utk enjoy stiap saat kat skolah ni.


haih.

kalau la aku x masuk kys, mungkin aku bukanlah eju yg tengah type post ni skarang. aku mungkin jadi eju yang rosak. eju brutal. eju rempit. haha..

thanx kys

.


& i'm very happy to c u guys, titanz..
tp sedih, x ramai yg datang =(
head-nude
aku agak tertarik dengan post kat blog ARC yang bertajuk,
"Tudung Hanyalah Kain"

*sekadar gambar hiasan. lawa gile kan dia?*


aku bukanlah alim mana untuk cakap sal topik ni,
tudung aku pun x labuh,
tapi, senario skarang ni, aku tengok junior2 aku kat skolah lama pon ramai yang upload gambar x bertudung kat facebook. aku pon terfikir; diorang ni memang dah free hair ke saje letak gambar x btudung kat fb?


taktau la nape ade trend utk upload gambar free hair kat facebook/myspace walaupon di luar bertudung. tiada bezanya pon kalau x bertudung spanjang masa sebab helaian rambut tetap terdedah. lelaki boleh usha rambut panjang mana, curl ke straight ke. dosa sehelai rambut tu tetap masuk akaun. betul x? kalau salah, betulkan saya.


& ada seorang lelaki ni (nama dirahsiakan), katanya,
"nanti kau pergi UK, 1 day sure kau bukak tudung.tengokla"


tunggu la brape lama pun, insyaAllah aku akan kekal dgn imej bertudung sampai akhir hayat. & pergi overseas x bermaksud akan terikut budaya barat, ok..


Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino