My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

screwed up
tadi ada practical exam- chemistry
pendek kata: TERUK!!!!


sebelum start experiment,
cikgu suruh rinse sume apparatus,
masa aku nak capai filter funnel, mende alah tu langgar measuring cylinder.

PANG!!!!

pecah seketul.
cuak punye pasal, aku kaku seketika.
"apa tengok lagi tu? kutip la!!" cikgu marah.

ok, boleh tahan sabar lagi.
next, sume orang da start wat experiment.
aku pon tak terkecuali.
bila aku nak angkut crucible yg baru lepas heat tu,

PANG!!!!

pecah lagi seketul.
masa tu memang dah down gile ah.
cikgu suruh ulang balik experiment.
sabar, eju, sabar.
muka dah merah dah, tahan nanges punye pasal

next,
experiment tu cakap;
kaler taik tu nanti tukar jadi yellow.
titrate punye titrate punye titrate.
tak jumpe pon kaler yellow???
ish. sabar lagi, sabar.

next,
dah abes experiment,
kena jawab soalan yg buat pecah pala otak.
jawab punya jawab punya jawab,
masa dah nak abes,
last 3 questions blum jawab,
5 soalan kat blakang tu, baru aku sedar, ada salah kira.
nak tukar, tapi nak jawab soalan yg belum siap tu.
last-last, dua-dua pon x buat.


hish.
dah dah.
lupekan.
next time, buat betul2. T.T

3 pendapat bernas:

KIMIA itu kejam

This comment has been removed by the author.

alifah punye practical lagi terok dari eju punye :(
tapela redha kan aje

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino