My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

hallucination
tadi mase kelas IELTS,
mr murali tunjuk slides pasal schizophrenia disorder & its symptoms.
antara symptoms dia; having hallucination.
something which u imagine u can see or hear, but it's not really there.

tiba-tiba aku teringat kat imaginary friend aku masa aku kecik.
aku sorang je leh nampak dia. dia annoying gile. tak abes2 nak kacau hidup aku. dia slalu muncul bile aku taknak dia muncul & dia slalu cakap benda negatif kat aku. macam bile mak aku marah aku, dia akan cakap yg mak aku dah x sayang aku lagi. sampai 1 day ni, aku nak lari dari rumah sebab kena hasut ngan imaginary friend tu. the last time aku jumpa dia masa darjah 3 kot. aku marah dia sampai menjerit sorang2. & semenjak tu, dia dah x datang lagi. bile fikir2 balik.., laa.. itu cuma imagination semata-mata. tapi serius mcm real.
& aku pelik sebab bile aku tanye classmates aku,
"ada imaginary friend ke x?". semua jawab takde.
selain tu, aku ade mimpi pasal seseorang ni, (orang yg sgt lain dari imaginary friend tu) yg aku xpnah kenal, tapi aku rasa comfortable bile dgn dia. & dia datang dalam mimpi aku occasionally. macam mimpi yg bersambung pada tarikh yg berbeza. pelik x? & serius aku slalu berdoa yg lelaki dalam mimpi ni btul2 wujud dalam real life.
haish,risau la plak. aku ade schizophrenia disorder ke?
or aku ni memang budak pelik mcm ape yg orang slalu cakap.
-.-"

8 pendapat bernas:

erm..tkut lak nak tegur eju lps nh..hehe..
tp, dlu ena pnah dgr, stiap org ada imaginary friend masg2..
ena tk pnah la lak jumpa..huhu..
kira eju bertuah la gk=)

sy x pnah ade imaginary friend ms kecik tp mmg penah berlaku terutamanye di barat. Tp kn eju..klw sy ade imaginary friend skrg sure takut aka seram...kot2 antu ke makhluk halus ke huhu. :p

eeee.. takut gler.. nape x pernah crite kat orang pon? lelaki ke pompuan imaginary friend eju tu?

eju

erna> bertuah la gak? haha.. imagination je tuh

fadh> xtau la.. tp eju cam rasa yg eju punye ni, imagination je kot

kakak> kan eju pnah crite kat kakak. kakak x ingat ke? lelaki annoying tu.

schizorphenia la tu..
aku pn ada..
and it still with me..
sometimes it really annoying..
but i have to bare with it.
rmai ckp dia tu si jahat merah..
menjelma..
tp doa senjata kita kn?
alhamdulillah aku leh kontrol lg diri aku..

eju

bagusla.. byk2 kan lagi doa.. insyaAllah si jahat merah tu hilang. cuba kau try marah dia mcm yg aku buat. hahah =)

imaginary fren??
hahaha.
cm xlogik je.
tringt plak novel cecelia aherns.
=,=

yg ni ke td ko consult ngan ima... seb baik dia dh takde dh..

n pasal mimpi tu..ak pn pnh.. mimpi someone yg ak rase comfortable sgt ngan dia.. tp sekali je.. n dh x igt mcm mane muka dia.. mungkin ke tu soulmate kita? lols

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino