My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

kepala aku
kepala aku bukan utk dipijak


ugh.
dgn 1 minggu ni yg mcm2 benda jadik.
dgn chalet aku kena rompak,
CP yang Cari Penat
hw melambak yg xsempat nak siap,
benda baru yg cikgu ajar x masuk otak,
resulted in emosi yang kurang stabil
& seseorang ni pulak,
tidak cuba mengamalkan penapisan ayat
yg keluar dr mulutnya.



aku bukan pemalas
aku bukan dungu
i'm tired this week,
tp aku still try utk curi masa, belajar
cuma aku tau aku slow
so, sbg kawan, tolonglah aku.
bukan memerli aku atas kelemahan aku.
please..



aku x reti nak cakap depan2.
so aku tulis kat blog.
tp mungkin dia x baca blog ni.
so, anda yg baca, jgn terasa pula.
eju x marah sesiapa. cuma kecewa.
haih..

salah eja
aduuuui sakit perut aku gelak =))
budak umar ni rajin nak menulis ayat, tapi ejaan dia salah
tengok la ni;


correction:
umar sayang makciK
umar sayang buSu
umar suka maIN deNgan hariZ

correction:
busu suka maIN kompUTER
makcik makan sarun = xdpt dikenal pasti
umar suka MAINAN



yang part 'busu suka maring kompita' yg x tahan tu.haha..
dia slalu kacau aku bile aku online. sbb dia nak main game.
aku pon slalu tipu dia, 'busu dah delete semua game'
pastu dia pon pcaya.. bagus.. senang sket aku nak on9. hahah

petua umar

tadi, masa aku tengah duduk depan cermin,
sambil sapu toner kat muka,
umar, nephew aku yg berumur 5 taun masuk bilik.
dia usha aku, buat muka pelik
"usu letak apa kat muka usu tu?"


"ubat jerawat" aku jawab


"usu ade jerawat besar kat dahi" tegur umar


"a'ah" jawab aku, redha.
maklumla, da biase da kena tegur..haha


"usu x minum air kelapa ke?"


"air kelapa? boleh hilang jerawat ke?"
tak pernah lak aku dengar petua minum air kelapa nih. excited ni.


"dulu masa kite kena chicken pox,
kite minum air kelapa. boleh hilang"


-.-"


moral of the story:
chicken pox & jerawat adalah berbeza


yang xleh tahan tu, umar concern gile nak tolong aku ilangkan jerawat.
tapi, petua yg dia bagi xleh pakai.. huhuh comel tul budak kcik ni =)


K-O-Y-A-K
baju kurung pahang pertamaku
baju kurung bertuahku
baju kurung feveretku

K-O-Y-A-K-!!!

tengok tu, siap leh masokkan jari T.T


kakak la ni
memula nak pinjam baju ni, skali iron sampai tebakar..huhuh.
tapi xpe,
aku da revenge dgn belasah akak sampai lebam2.
muahahahaha..
x lebam pon sbenarnye, saje nak metafora sket

___________________________________________

and oh, btw,
sume org dok bercerita pasal raya kat blog
facebook pon penuh ngan orang upload gambar raya
so, ni ha, aku pon letak la gambar raya sket
tahun ni raya cam dull sket, tapi enjoy gak la =)


p/s: aku da gemok skarang. makan non-stop, crius xleh control -.-"
raya dulu & skarang

before aku membebel panjang,
aku nak ucapkan
HEPI RAYA AIDILFITRI
maaf dipohon klu bebelan aku dlm blog ni ada yg mengguris prasaan atau x disenangi sesiapa yg membaca.. =(


* * *
bercakap pasal
raya dulu & skarang,
beza, memang berbeza!


dulu, aku sbg anak bongsu & kanak2,
tadah tangan je, dapat duit raya.
skarang, aku dah ade anak buah,
kena kluar duit bagi duit raya kat diorg plak.haha


dulu, aku buat skrip untuk pohon maaf kat family,
buat pantun/sajak, pastu belakon buat mcm nak nangis,
skarang, aku da matured, malu la plak nak wat cmtu lagi


dulu, time2 nak raya ni tengok tv je keje,
almaklum byk cerita best2..
skarang, dah besar, da jadi anak dara,
kena tolong mak masak kat dapur..haha


dulu, masa raya, confirm penuh 1 family,
mak, abah, along, angah, alang, akak, eju
skarang, mesti ada kekosongan,
sbb abang2 semua dah kahwin,
kena gilir2 beraya kat rumah mertua masing2..


tahun ni, raya pertama,
ada mak, abah, kakak, & aku je.
T.T


apa2 pon, x kira dulu atau skarang,
raya tetap dirayakan dgn gembira =)
smoga raya tahun ni,
menghapus sume dosa aku, & buka lembaran baru.
insyaAllah
my babies!
http://www.morphthing.com/


kakak la ni,
dia gi introduce website ni kat aku..,
leh tengok how ur baby will look like,
if u were married to someone.
so aku yg tengah bosan ni pon try la mende alah ni.
sronok gak sey, tengok rupa babies yg bakal aku dapat=D



camni la rupa baby aku dgn daniel radcliffe ;)
ada kesan spec tu yang x tahan!! haha




ni pulak, rupa baby aku dgn joe jonas..
cute kan?
bleh ar kawen ngan joe jonas, nanti dapat baby cute ;D




& gambar baby yang last ni,




baby yg paling tembam & cute;
adalah gambar baby aku dengan...
jeng jeng jeng..
*drum rolls*


TEKA SENDIRI!
;)
impian
imperial college london
faculty of engineering



kebelakangan ni, aku terlupa. & aku terleka.
oleh perkara yg x sepatutnya aku ambil kisah.
aku biarkan je diri aku hanyut dlm situasi yg melekakan tu.
& skarang, aku sedar, yg ia cuma memakan diri aku sendiri.



baik aku lupekan aje sume ni.
& cukuplah, letak titik noktah tu disini.
full stop
.


aku ada cita-cita, masa depan untuk dikejar. untuk dicapai.
& i will work hard-damn hard, for it.
september 2011,
aku akan fly ke imperial college london.
& impian ni, xkan tercapai kalau aku hanyut.
jadi, eju, tolong jgn berenang kat sungai sbb nnti kau hanyut



doakan aku berjaya.
=)

"fruit children"

tersebut la kisah anak-anak buah aku,
yg slalu buat aku rasa nak jadik kanak-kanak ribena balik.



smalam umar datang berbuka,
bawak bunga api & mercun.
x sabar2 dia nak main.
pas berbuka je, excited dia ajak aku main.
pastu, bile aku nyalakan bunga api tu,
umar x berani nak pegang batang bunga api.
last2 aku la yg main sengsorang.
umar lak main mercun pop2. haha



zaim, anak angah lak kena demam campak
sian budak tu, dah kurang aktif. =(
mase aku duduk bersila,dia merangkak kat aku.
pastu dia naik on my lap, suruh dukung.
soooooo adorable la this baby!! ^^



hariz, anak alang lak kat kelantan.
dia cakap loghat kelate sampai aku sndiri xpaham.
raya tahun ni, xdpt la aku jumpa dia.
sbb ibu dia dah sarat mengandung,
xleh jalan jauh2 nak datang sini.



next year, aku akan dapat 2 org anak buah baru.
yeay!! ^^
doakan aku dpt anak buah perempuan lak
bleh la aku ajar dia fashion & make up.
heheh

i'm home, bebeh
yeahhhh, i'm home!
in portdickson! =)



huish, bile berdiri sbelah mak aku, baru aku sedar,
tinggi aku dah naik beberapa cm!
cissss x suke ah tinggi sangat =(
rasa macam gergasi.
tapi x kesah la.
arini, aku makan smpai perut nak meletop.
kuih raya pon aku belasah jugak. nyum nyum!



btw, before balik,
me & my physics tablemates posing sakan
sempena nak berhari raya la katekan.. =D



(musyi, eju, malin, & dalila)


kami memang buang tebiat -.-"
takkkk sabarrrr
sakit rumah. sakit rumah. sakit rumah.
tak sabarnye akuuu nak balik esokkkkk!!!


aku cam xde mood gile gile nak skolah lagi  2 hari ni.
haih. nak balik. nak balik.
the reasons aku x sabar nak balik:



1. dah sebulan x jumpe mak abah ='(
2. nak tengok zaim yg dah pandai duduk & cakap sikit2
3. dah tiga bulan x jumpe kakak, 
ade banyaaaaak sgt benda nak cerita =D
4. nak berbuka puasa kat umah dgn masakan mak,
tiga minggu ni,tliur je dengar mak ckp lauk2 dalam talipon
5. rindu kat rumah. home sweeeet home!



cepatla esok, cepatla esok... -.-"



p/s: mushi suruh tulis nama dia dlm blog aku.
mushi, ni ha, eju dah tulis ni =P
miracle

sometimes, kamu berangan,
pasal future kamu, benda yg akan terjadi kat kamu.
& selalunya,
things dont always turn out the way u hoped



but sometimes, kamu berfikir,
pasal sesuatu yg manis,yg x mungkin akan terjadi kat kamu
tapi Allah buktikan yg
dgn izin-Nya, miracles can happen
& kamu layak untuk menerimanya




"There are two ways to live your life
One is as though nothing is a miracle
The other is as though everything is a miracle"


pilih la nak idup yg mcm mane.=)



(& bagi aku, my life in kyuem is full of miracles^^)
retarded
jadi x aku tiru binatang2 kat belakang tu?
sbijik gile kan?! =D


suke la gambar atas ni.
ingat nak wat profile pic kat facebook,
tapi cam retarded sgt la plak.. hahaha
btw, smalam aku, jannah, anati, & illya gi mid valley
berbuka kat foodcourt di meja yg sempit-mempit.



beli kul 6.30, by the time waktu berbuka, sume food dah sejuk. aiya

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino