My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

sri pentas TV3
sabtu lepas, aku, aisyah, asri, & shahira kena invite pegi sri pentas tv3 untuk sesi interview rancangan MHI. topik dia, 'remaja beredukasi bebas gejala sosial'. nanti tengok ar MHI hari khamis nanti ek! dah lepas shooting, kitorang jalan2 snap gambar kat studio-studio tv3.


studio MHI

ni pon studio MHI

studio rancangan nasi lemak kopi o

yang ni aku xtau studio utk rancangan pe

studio utk Buletin 1.30

al-kuliyyah


dan sebenarnya kan, aku tipu je tadi. hehehe..
bukan interview MHI pon,
actually kitorang pegi sri pentas sebab nak sewa costume for cultural performance.
alang-alang tu, bergambar le skali. ^^
survived
"eju ujung minggu ni nak balik pd x?" tanya alang
"xpe la alang, eju ade keje. kem salam kat semua"

aduyai eju, apesal la ko tolak offer alang tu. ko sihat ke x ni, eju?
sekali chaletmates aku yg 3 orang tu,
sume balik.
tinggal aku sorang T.T
ya Allah, camne aku nak tidur malam ni?!
letak Al-Quran sebelah kepala
bukak semua lampu yg ada
pasang lagu kuat-kuat
& TIDUR!!!
mula2 ingat nak tido bilik jannah,tapi dia tido lambat & aku da ngantuk sgt.malam smalam aku dah survived. malam ni lak camne? aiya -.-"
='(


feeling inferior again.
dalam kelas physics.


aku rasa aku kena study balik dari form 4 la.
tu la, mase form4 & 5 dulu tidur every class.
1 day before spm pon ada banyak chapter yang aku xtau apa2.
zero knowledge. mmg study last minute gile-gile sey.
tu pon, seb baik je dapat A2.
sebab graph turun kot.
& now,
aku rasa kerdil sgt bile bandingkan diri ngan classmates aku.
& tadi, aku tension smpai nak nangis doh. aiyo..



1 lagi benda yg buat aku sedih.
a good friend of mine cuba nak avoid aku.
=(


1st Ramadhan
aku nak berubah jadi baik la.
eh,
bukan aku memang baik dari dulu ke?


whatever lah kan.
yg penting, arini start puasa.
n arini aku gi shopping kat tanjung malim
n aku dah beli charger! yeay!!


balik kul 6.30 pm
kepenatan.
masa on the way nak gi dining hall, dengar azan.
aku pon ajak kawan2 aku,tifah & kira korek idung
sbb nak batalkan puasa je, cos dah azan.
tapi diorg malu2 nak korek. hahaha


psssstt...
actually kan,
benda ni la yg slalu aku & hazy buat bila lambat pegi berbuka.
korek hidung! hahaha.. rindu ah hazy.
o yeah, teringat jugak kat ayne
yg slalu kejut aku pukul 3 pagi utk solat sama2.
oh, nostalgia sungguh. T.T
tanpa kamu..

"tanpa kamu, aku x sempurna
tanpa kamu, aku x berdaya
tanpa kamu, aku x mampu utk hidup
tanpa kamu, aku x bisa membuka mata

kerna tanpa kamu, bateri aku kong & aku xleh nak on"

itulah kata-kata phone kepada sang charger.


& masalahnye skaraaaaang,
charger aku ROSAK
sebab apa? aku xtau.
(dahlah iron aku pon rosak jugak)
aku rasa ni sume salah suis. bengong kau,suis.


& bateri phone aku tinggal 1 bar.
x lama lagi mampos la tu.
dah la aku guna samsung.
susah nak carik orang yg ada charger serupa.
kat sini ramai guna nokia & sony ericson.
sedih siot. T.T



sebelum phone aku mati,
aku nak confess.
"phone, i love u" T.T

boria
harini seronok.
pagi ada kelas.
petang ade cooking cempetition.
malam ade boria.

hari yg busy but i had fun!=D



disebabkan xnak ditapis keluar dari culinary art club,
aku tunjuk komitmen
tolong set up kan tempat utk cooking competition.
alang-alang tu, tunggu sampai abes competition.
lepas judges dah rasa,
kitorang melantak sampai semua ayam tinggal tulang


had a good laugh with maisara,intan,ifa,kira,& nabilah
sampai sakit perut sbb gelak.
=))


malam tu pulak, ade boria.
seronok lak cuci mata tengok diorang menari.haha
rumah aku, sapphire menang nombor satu

dari bawah





& harini, aku sedar yang aku rasa lonely sbb aku yg biarkan diri aku rasa camtu =)

loneliness
dua tiga hari ni.
aku rasa kosong. empty. lonely.
aku lupa macam mana nak senyum ikhlas.
aku lupa macam mana nak gelak ketawa.
aku lupa macam mana nak have fun.
aku lupa.
...
xtau la kenapa.


maybe sbb stress sangat dgn studies.
esp chemistry & further math
dengan boria lagi, banyak keje kena buat.
presentation, homework melambak
&...
aku rasa lonely sgt..
walaupon ada kawan2 skeliling aku


i wonder how my life's gonna be if i go to KBU
& not KYUEM.

better or worse?


maybe aku perlukan someone
someone to accompany me
someone to be by my side
someone who listens to my stories
& someone to cheer me up


hazirah,
i need u.



the day i'm 18

dah tua rupenye aku ni.
masa aku 9 tahun dulu, aku berangan.
"macam mane la muke aku bile aku dah besar nanti ek?"
& skarang aku tengok cermin, baru aku sedar, aku dah
18


10th August 2009
is a very happy day indeed
tersengih je aku arini
selain ramai yg wish aku,
bday aku diiklankan atas board & tiang,
& free call maxis ke maxis
sampai hazy leh berkenalan ngan kawan2 lelaki aku guna fon aku
hahaha lawak gile
arini...,
aku seronok jadi diri aku.
aku suka jadi eju
& honestly, bukan selalu aku suka jadi diri aku tau.haih.


& yeah arini jugak,
aku dah dapat tau semua ahli pet family aku.
& betapa keciknye dunia,
pet bro aku adalah abang kepada junior aku. haha.


all in all, i'm 18 now & i'm glad.=)

tensyen

oh, tensyen nye.


smalam opie tanye atie subjek aku amek.
& opie tanye,
"eju dah meninggal belum?"


hahaha..tergelak aku dgr.
opie ckp camtu sbb subject combination aku mmg nak carik mati,
aku tau.
& aku, amek gak risiko tu.
& skaraaaaang, aku
TENSYEN TAHAP GABAN
(ape maksud gaban ek? aku main ckp je)


further math-mechanics xpaham,
physics xpaham.
& macam aku sorang je kot yg xpaham.
& bile aku tanye kawan,
still xpaham.
xpaham.
& arini aku balik.
sbb mak abah ade kat umah alang.
lagipon nak celebrate bday aku, 10 ogos (ehem3)
tapi.., aku tensyen sbb aku still XPAHAM!!

T.T
pet family

skarang ni tengah musim meneka pet family masing2 buat para juniors tmasuk la aku. kitorang akan berbalas surat dengan senior yg guna nickname masing2 yg x dikenali & nanti, on revealation night, kena teka sapa pet sis & pet bro masing2. klu xdpt teka, kene denda! =O


aku diberitau yg aku nyer family ni ade 3 pet bros, 1 pet sis, & 1 pet sibling-a junior gak. aku dah dapat tau sape salah sorang pet bro aku.. & skarang tgh nak mencarik siapa pet sis aku lak. wish me luck!


nickname diorg:
american pie
nad
doraemon biru


menarik ar gak aktiviti ni.
pas kenyang makan kat dining hall, pergi luar carik surat dalam box.
& aku kire lucky ar sbb pet sis & pet bro aku rajin reply ^^


zaim merangkak

Ahmad Zaim Bukhary bin Hanafi
nama pon sama hensem mcm orangnye. phewittt..!


2 minggu je aku xnampak dia,
tapi, dah byk perubahan yg aku leh nampak.
muke bertambah kiut miut, badan makin berisi, rambut makin lebat,
& most of all;

zaim dah pandai merangkak!!



ni ha kakak,aritu kata nak tengok gambar kan.

aritu aku ade cerita yg zaim masuk contest bayi paling cute kan?
zaim menang nombor 3!
power x? =)
dapat hamper, trophy, & voucher..
oh man. nak tengok dia blajar jalan lak..
='(

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino