My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

kenangan induction
durra..., thanx for all the pics!!!!! =D

waaa teringat kenangan mase induction week dulu. (cheh, macam dah lama je abis induction haha) well, dah start kelas ni, rindu lak nak induction. klu dulu, xsabar2 nak abis induction week, haha. groupmates pon best =)

go group 13!

masing2 bajet suara sedap nyanyi lagu MJ-heal the world

ehem2.. logo group 13. heheh.

tower building. tinggi sey tower kitorang. cun cun!

errr tower sape yg condong tu? (xnak ngaku tower sndiri haha)

main pecah2 telur. our eggs survived!! =D

deco bersama eju bak kata zuli. haha
rileks tgk performance masa batch anniversary

oh, seronok.
ini suma tinggal kenangan.
ok eju, time for siapkan homework. esok dah balik kolej haih -.-"


homework

homework melambak tapi ade mase aku ber-facebook lagi. haih.
dah la masa terbuang dgn men-design baju cp yg not up to standard. haih.
design boleh dilihat di sini- [click here]


so, eju, tolong la focus buat hw.
focus! focus!


btw, smalam i bought a new laptop.=)
mak la, risau aku xde laptop. & mak encourage abah utk belikan aku 1. in the end, guna duit mak je. tapi aku janji ar nak bayar balik lepas PNB bagi elaun komputer 2 tahun lagi.. huhuh. mak the best lah mak! =)

13 days
1 hari je lagi nak genap 2 weeks aku kat kyuem,
tapi, tup tup arini kene balik 1 minggu sbg langkah bjaga-jaga h1n1.
xde kes pon, cume ramai gile orang demam.


arini 1st time aku naik komuter!!
yiiiihaaaaaa, gile gayat.
sronok gak ar,macam naik roller coaster.
cume naik ni cam ngantok sket. haha


nak cuci mata?
tengok ar gegambar yg kurang menarik ni:


pc kat chalet yg dilengkapi tenet yg gile 'laju'.

ini dia budak yg slalu tegur aku kat pingbox b4 masuk kyuem. haha

chaletmates. sume single lagi nih, cepat2 isi borang.haha

dah start kelas ni, idup pon mula tensyen..
aku amek math, further math, chem, physics.
& aku rase kerdil sangat (walaupon aku tinggi) bila tgk classmates aku yg cam terer gile jawab soalan2 cikgu. especially chem. woaaaahhh camne la aku nak keep up dgn diorg ni T.T


dah la sume orang cam effort gile study sejak 1st day start kelas. huhuh. cuak je aku tgk. aku ni ckp je cuak, tapi bukannye nak mencontohi diorang pun. aiyaak. serius aku xleh doh study tepi katil. konfem tido nyer. -.-"
induction week
woah aku dah kat kyuem skarang!! baru je abes induction week. & ape yg bleh aku conclude pasal kolej ni adelah;


BEST GILE!


kengkawan kat sini pon friendly. aku dapat chalet sama dgn atie, kawan skola dulu. wahaha best2. pastu the other 2 chaletmates are from tkc and kgv. bz sangat ar this whole week, so x sempat nak snap gambar. nanti insyaAllah aku letak gambar diorg.


antara aktiviti yg aku wat this 1 week:

  • treasure hunt
  • samurai night
  • creative story telling
  • pecah2 telur
  • etc

banyaaaaak sangat klu nak crite 1-1. xyah la tau ek. biar aku tulis dalam diary je. hehehe.. sabtu ni aku masuk pertandingan pantun. wish me luck! k ar, yg penting, kyuem rox! =)
so long, bloggy!
**ni adelah last post aku sebelum aku pindah 'rumah baru'


o yeah.
aku dah berjaya meng-excited-kan diri aku balik setelah aku rase xsuke! xsuke! xsuke! nak start belajar balik. & yiiihaaa, aku dah bersemangat gile babeng ni!!! =D


barang pon dah siap pack sepenuhnye.
aku ade snap gmbar tapi malu nak tunjuk sbb menimbun sangat.
3 huge bags, 1 huge box, & a few plastic bags.
kene sumbat dalam bonet kete, harap2 muat -.-"


okehla, time for wasiat.
to all my blog readers,
tengkiyu sangaaaat sebab membazir sdikit masa utk
baca blog aku yg buhsan gile nak mampuih ni.


doakanla aku dapat chalet,
pastu chaletmates aku sume bawak laptop,
pastu diorang suka sangat bagi aku pinjam laptop diorang.
yeay, dapatla aku teruskan blogging! hehe.
amin...!


dah, dah, tuje. bye! =)


tadi gi kenduri arwah kat rumah nenek.
dari 11.00 am sampai 6.30 pm


memandangkan aku duk terasing kat skola asrama since form1,
sangatlah jarang aku gi tolong menolong kenduri-kendara ni.
arini mak paksa gak ikut. "eju! ikut!"
sbenarnya aku janggal sket bile dgn sedara mara.
maybe sbb sangaaaaaat jarang jumpa.
but today,
cam best lak gotong-royong ramai2.
=)

esp. part orang tua2 bergossip pasal menantu masing2. hahaha


actlly xde point pon entry ni.
cume aku rase, aku harus menulis buat saat2 terakhir;
sebelum blog ni jadi sarang labah-labah.
-.-"


back-to-school anxiety

five days left, dude. five. i said, five.
wargh, dulu aku rase "lambatnyee",
tp skarang aku rase "cepatnyee"
& lately ni, aku dapat symptoms of back-to-school anxiety T.T


1. loss of appetite
arini lauk tomyam, favourite aku do.
tapi.... aku tak boleh nak telan! nape??



2. frequent nightmares
everytime aku tido, sure mimpi sal kyuem.
xde mimpi lain ke?
aku nak gak mimpi sal kaka ke, sape2 ke.



3. pack.unpack.pack again.
unpack balik.

actlly aku dah siap packing barang da,
sbb aritu join akak packing nak balik u.
tapi, bile bosan, aku unpack balik, try baju,
then lipat balik & pack again. cam orang gila. wargh.



4. pimples start to grow

o yeah. this is the 'best' part.
bile time2 crucial camnila baru dia nak tumbuh.
tensyen siot. T.T




rileks ar eju. nak sekolah balik je pon.
ntah la. aku sendiri pon xtau nape aku camni.
hahahahahahahahaha(gelak x ikhlas)
aritu alang gi bangkok for 3 days atas urusan kerja.
lepas je balik malaysia, alang terus balik rumah.
kaklang dengan hariz (anak alang) pon naik flight dari kelantan terus balik kat sini.


masa bermalam kat sini,
hariz demam & cirit-birit.

risau jugak. bawak gi jumpa doctor, doc bagi ubat.
takde pape kot, insyaAllah.
ahad lepas, kaklang ngan hariz pon balik kelantan & alang balik rawang.


ahad tu jugak, antar akak balik UKM,
on the way back, aku kene pening2.
teruk gak ar, rase cam nak pecah kepala.
mak pon dah risau, mak suruh rehat je. malam tu dah okey skit.


pastu, isnin, alang tepon mak,
suara alang cam risau,
tanya khabar semua orang sihat ke tak.

pastu, alang bagitau yg
alang demam &
kene quarantine 3 hari

kat rumah tunggu keputusan ujian darah kat hospital sg buloh.


pastu, arini kaklang pulak tepon,
kaklang pulak kene cirit-birit.
kaklang talipon ambulance.
ambulance pon dtg dengan sekumpulan orang lengkap berselubung.hariz pon kene ikut skali naik ambulance.



arini aku lak kene muntah-muntah.
risau jugak.
tapi maybe sebab salah makan mase lunch tadi kot..


siang tadi,
telefon rumah berdering.
aku angkat,
"boleh saya bercakap dengan cik rahaya bt muhd saad?"


siapa lak yg talipon ni? aku pon panggil mak.
mak angkat & dengar org tu cakap.
muka mak cam saspens.

pastu, mak hulur gagang kat abah.
abah cakap;
"kene tambah RM10 utk panggilan percuma? takpelah."
laaaaa orang telekom nak promote rupenye.. ciss wat saspen je


akhirnya,
arini dpt keputusan ujian darah.
alang bebas H1N1!
so, automatically, kitorang semua bebas H1N1!
alhamdulillah =)

gambar passport
6 days left.
arini barulah aku gi tangkap gambar passport.
tu pon nasib baik aku cek balik registration booklet. klu x, lupa -.-"


memula gi kedai gambar kawan angah.
pekerja2 dia memang nak kene belasah.
x ade adab langsung!
mak abah pon dah bengang, so kitorang blah gi kedai lain.


kedai gambar kedua yg kitorang pergi;
memang totally different!
amoi yang keje tu memang bagus btul servis dia.
thumbs up.


lagi 30 minit baru gambar siap,
so gi shopping dulu, singgah billion,
tengok gambar zaim(anak angah) lekat kat dinding,
masuk contest bayi paling kiut.


zaim yang baju biru


cute kan zaim? mesti die menang nanti.
tengok je la sape mak usu dia.. hihihihi B-)


abes shopping, gi ambik gambar. resultnya;
muka berkilat,
jerawat right on top of my nose,
senyuman FAKE,
tudung x betul,

memang...PERFECT SHOT!
T.T
patutnye aku suruh amoi tu edit dulu. huhuh

2nd-year babe

angah dah pindah rumah baru.
arini lak, akak balik UKM dah
kat rumah, tinggal aku, mak, abah. 3 orang je T.T


oit akak,
have fun la dengan roommates baru
muahahahahahahaha
(aku gelakkan orang, next week giliran aku lak -.-")


lepas ni dah jarang dah jumpe akak.
skali skala je lah kte dapat jumpe.
klu ade perkembangan terbaru, jgn lupe cerita kat eju!
mak dah kemain excited dah tu. hahahahahaha


& lagi 1 pesanan,
jangan kahwin selagi eju
belum habis study!!!

eju nak jadi pengapit.
pastu nak makeup akak, nak buat 'smoky eyes'
hehehehe


err swimming?

aiyooooooooo
do i have to swim again?!
tolong jangaan.. aku tak suke swimming. criusly.


aku ade terdengar suara2 merdu mengatakan yang,,
orientation di kyuem nanti akan ade SWIMMING TEST
taktau la fakta ke auta. tapi, kalau betul...,
oh, yes. wonderful. very exciting. aku sangat 'happy'.


aku start belajar swim mase aku form 1.
sbb kelas swimming tu free & compulsory kat skolah aku.
spatutnye aku dah pro la skarang.
cheh.
itulah masalahnye.
10 meter pon tak lepas.
asyik tenggelam je. hahaha
rasenye aku kene diet sampai aku jadi less dense than water kot.-.-"
july already!!?
pejam. celik. pejam. celik. kenyit. pejam.

oh no.
hard to believe it's july already!


dah 7 bulan aku duduk terperuk kat rumah
makan, tido, tengok tv, & internet
day in & day out
dan 13 hari lagi,
aku kene tinggalkan routine ni.
oh my.


sebenarnye aku excited. & takut jugak.
sejak form3 aku teringin nak masuk skolah baru.
masa form 5 aku tak sabar2 gile gile nak keluar.
tapi, syukur, aku ada kawan2 perempuan yg sgt supportive.
selepas 1 incident yg tukar aku jadi bukan diri aku yang dulu.
kenangan kat skolah lama mmg banyak yg manis, tp banyak pahit.
& aku harap,,
sangat sangat sangat sangat sangat berharap;
idup di KYUEM nanti, lebih baik dari di KYS


"from every sad ending,
comes a happy beginning"



insyaAllah =)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino