My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

titanz reunion

smalam, titanz0408 buat reunion kat sunway pyramid.. almost half of the girls dtg! best gileee.. huhu mcm aku pegi je. aku xpegi pon.. sbb abah xbagi. (like always) haha.. tp xpe, tengok gambar pon jadila.. sambil tgk, sambil jeles. and suddenly,, this 1 pic caught my eyes.. O.O

the girl bertudung grey, is, ella!! waaa ella dah bertudung.. =D aku xtau nape tp aku rase sgt2 terharu+happy.. sbb last year, ella selalu cakap kat aku, about 3-5 times, yg die nak pakai tudung someday tapi die ade byk baju lengan pendek.. die kata, die dah start kumpul tudung kat rumah.. aku dpt rase keikhlasan dr kata2 ella.. & bile tgk gambar ni,, i feel so very happy for her! =)


* * let me tell u an anecdote about ella * *

aku start rapat ngan die masa form 3, masa2 paling mencabar spanjang riwayat remaja aku.. time tu, everyday menangis, everyday menyendiri, mmg tahap karma punye depression.. tapi, ella is the one yg memberi semangat kat aku, yg banyaaaak sgt sgt tolong aku jadi diri aku balik..

& she's the strongest person i've ever met

byk ujian yg Allah bagi ella.. dulu, boys ejek dia dgn awful names, yg klu aku kene, aku sanggop pindah skola.. tp ella byk sabar.. her mom died masa dia form1.. mmg ujian yg sgt besar, tp ella senyum stiap kali dia crita pasal arwah maknya.. tambah pulak dgn 1 incident, yg bagi aku, bukan salah ella, tp incident tu mmbuatkan certain cikgu2 salah anggap kat ella.. tapi, ella sabar..

ella slalu cakap kat aku,
"Allah takkan uji hamba-Nya
yg x mampu hadapi ujian tu"

& ayat ni la yg selalu mendorong aku utk jadi setabah dia.. walaupun ella xkan baca ni sbb ella xtau blog ni, eju ttp nak cakap,

ella, u are a great friend!
smoga ella berjaya di dunia & akhirat, insyaAllah =)

4 pendapat bernas:

wah! I really proud of your friend!! Nice person..

eju

yep.. she is indeed a nice person =)

WOW.. best btoll.. xD

eju

best? reunion ke yg best? aku x pegi la -.-"

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino