My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

scandal aku & cikgu add math

teringat aku kisah dulu2. xde la 'dulu' sgt. last year je. aku pernah ade skandal dengan cikgu add math aku, mr tan! hahahaha bukan skandal betul pon, lah!! kawan2 aku je yg ejek. hazy, ella, lai, dll. (rindu mereka T.T) nak tau camne aku leh diskandalkan? camni kisah die..

ade 1 masa ni, dia slalu call aku.

statement xleh blaaah.. kehkeh. haram die call sbenarnye utk cakap pasal projek '100 days to spm launching'. aku kene design banner & bunting utk projek ni. biase lahh, aku, pemalas skit. suke buat keje last minute. & mr tan pulak terlalu excited & komited dgn projek ni, walaupon tugas mr tan hanya utk menyelia.

sampai 1 tahap ni, tahla, aku mase tu mengong skit. aku tension sbb asyik kene desak. lalu dgn bengongnye, aku lari mase mr tan panggil aku. & mr tan terasa hati...

dalam kelas add math, mr tan cerita kat satu kelas pasal tindakan aku tadi.

oh, my. aku terkedu. mase tu, aku cume ckp 'err.. i'm sorry, sir. i didn't mean to do that'. sejak tu, mmg aku senyap je bile discuss sal projek ni dgn dia. dlm kelas pon senyap. & 1 day ni, dalam kelas add math jugak, mr tan pujuk aku balik. die ckp die terlalu emotional mase tu. die ckp,

"sorry, ye.. senyumlah, haizumawati.."

hahahah.. aku cam.. terharu gak ah. die yg mintak maap balik. haram mmg salah aku. so, the moral of the story is, jgn sesekali kurang ajar dengan cikgu. jdkan kisah aku ni tauladan, sbb aku TERkurang aja skit dgn cikgu aku. T.T. sebab die la, aku berjaya dpt 1A add math. huhu

ape2pon yg cikgu2 buat.. diorang buat untuk kebaikan kita.. kalau diorg marah, diorg sebenarnya x bencikan kita.. diorang lah yg menolong melakar kejayaan kita.


HAPPY TEACHERS' DAY


p/s: kisah cikgu2 lain akan aku ungkapkan pada tahun2 berikutnye. hahaha


4 pendapat bernas:

ape kata kalo eju prestory kn dlu kisah cikgu yg lain utk thn dpn tu skrg hehe :)

eju

nanti thn depan dah xde modal nak crite ape pulak. hahahah

bukan eju ade skandal dengan cikgu ganti pend seni ke? hahahahhahahha

eju

ehem.. ingat gak akak ek. hahahaha.. scandal tu, next year bru crite. hahahaha

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino