My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

one litre of tears
dua hari ni, aku asyek nangis je.
sbb 2 ari ni, aku abeskan tgk 11 episodes crite '1 litre of tears'. 1st drama yg aku nangis kat almost every episode.


crite ni mmg NOT just another japan/korean drama yg x abis2 pasal konflik percintaan--it's something more. lebih2 lg, crite ni based on a TRUE STORY.


sangat rugi kalau x tengok!
mmg banyaaaaak sgt pengajaran yg boleh dpt dr crite ni.
[click here to watch this drama]


& the most valuable lesson i've learnt from this drama is,
walau sesukar mana ujian hidup ni,
just be strong!

sbb ade org lain yg tempuhi ujian yg lagi hebat
--tp masih mampu tersenyum

jadi, there's no reason for me to cry.


jgn lupe sediakan tisu!!
(aku nangis smpai 2-2 lobang idung tersumbat do.. hahaha)



p/s: klu xnangis tgk crite ni, aku blanje keju sepeket. tipu gile r klu x nangis. u'll definitely cry wlau stitik. aku gerenti.



20 pendapat bernas:

let me be the first..

eju, ok aku tengok cite ni.
aku sahut cabaran ko..

kalau x nanges cmne? speket keju tu poskan ke sini yer..

hahaha..
;)

eju

hahahah..
konfem nanges nyer.
tgk r...hahah

nadrah

eju nad tgk kot cite ni..lame da nad tgk..mmg sedey gile!!!! btol2!! every episode nad tgk mesti nges!! sedey gile!! aaaaaa..kan ni based on true story kan..aaa!!! cite ni best!!

aaaaaaaa...
aku ske jiwang2 ni..
tp aku xske tgk cerita..

cmne nk nanges ni...adesh

x nagis?
bia benor.
2x aku tgk.
2x gak kot aku nagis.

hahahaha.

Aku dah tengok cerita ni tahun lepas kot.
Hahaha

eju

nad> kan2! 1st episode je kot eju xnangis. T.T

ripah>cite ni bukan just jiwang..tp byk lagi unsur khidupan. very inspirational tau. cube la tgk ;)

ain> hahahah..nnti eju pon nak tgk 2nd tym =)

khairi> aiseh. eju lambat la ni. sume org da tgk..hahaha

macam best..
nak tgk juga...

eju!!! aku tak nangis pn..meh sini keju sepeket. ko dh janji kn hahaha :D

walla eju...
aku dh bnyk kali tgk cita neyh...
mmg best sesgt cita neyh...
everytime tgk mesti aku nangis...
sedey seyh tgk cmne dak tuh menderita...
terharu ngan sokongan family dia n hero dlm cita neyh...huhuhu

eju

wanie> tgk! jgn x tgk!

fadh> tipu tipu T.T (kene blanje ke nih..hahaha)

iza> kan kan kan.. mmg sedih bangettt..

aku tgk skali je kt 8tv dulu.
dan aku mmg nanges okehh.
sdeyyy gilerrrrr.
oh wey wey wey
ryu kacak weyyyyyyy~

eju

ryu?
nama hero tu ryu, or ryu 1991 tu??
=P

nme hero tuh la ryuuu.
haha.
die group NEWS.
but xtau la skrg NEWS tuh ade lg ke x.
denga cte cm da dibubarkn.

pssst,ryu 1991 ensem x?
wink wink

eju

ohoh yeke..
ryu tu penyanyi la eik?
erk..fawh xkenal ryu 1991?
yg ryuzaki tuh..

congrates eju..
kalu ader citer besst gih promotelah lagi erk..
aku ske citer nih.mmg sedih siot..byk memeberi inspirasi kpd aku utk teruskan kehidupan diatas muka bumi nih..huhuhu

eju

yup2..stuju =)
okeh,insyaAllah

aa~! betul, dulu masa kiter tgk citer neh pun meleleh2 giler air mata, tgk 10 kali pun tak jemu, hu~~

eju

stakat ni eju bru tgk 2 kali..heheh

salam eju~
org dah nengok dah cite neyh~
dan dengan kondifen nye org nanges~
ceh~ seotai-otai ku ini buleh jugak menanges nengok cite ni~
mase dapat dvd cite ni, org t'ingat eju pny posting neyh~
tu yg anta kumen tu~
ni tgh bg my mum plak yg nengok cite ni~
sape2 yg nak dengar lagu dia visit la my blog ek~
muehehe~

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino