My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

focus, eju, focus!

mulai hari ni, aku nak focus utk matlamat idup aku!! yeaaaahh!! 5 bulan cuti, melepak, buang mase, 1 period yg mcm dah lebih dari cukup. aku ade 2 bulan lagi dok kat umah & aku rase aku xnak bazirkan 2 bulan ni.. org len ade yg dah masok matrik, pastu bulan 6, masuk u. aku trase cam ketinggalan plak. & aku rs aku nak study buku2 matrik akak sbb akak ckp a level dekat nak same je dgn matrik. go eju!!

so, plan aku utk 2 bulan ni..,


  • 6.45 am : bangun, subuh.
  • 7.00 am : kemas rumah
  • 8.30 am : study
  • 10.00 am : masak
  • 11.30 am : bace newspaper
  • 12.00 pm : rehat, makan
  • 1. 00 pm : study, zohor
  • 2.30 pm : upik abu & laura
  • 3.30 pm : study
  • 4.30 pm : angkat baju, lipat, asar
  • 5.30 pm : study
  • 6.30 pm : tv
  • 7.30 pm : maghrib
  • 8.00 pm : buletin utama, isya'
  • 9.00 pm : tv
  • 10.00 pm : search psl useful infos kat tenet
  • 11.00 pm : fb, fs, ms, ym, forum, dll
  • 12.00 pm : bobom

arap2 xjadi mcm hangat2 taik hamster.. crius, aku nak focus btul2 kat studies. aku xnak pikir hal lain dah. mcm 2 posts sbelum ni, aku ade post pasal 'asal aku rase sedih?'. tidak. aku x sedih lagi.


mcm ape yg aku ckp kat acap yg tau secrets aku, 'aku xnak kisah pasal hal ni lagi. wat serabut kepala otak aku je'.

klu 18 tahun ni, aku boleh idup tanpe mende2 leceh ni, asal aku xleh lanjutkan lagi 2 tahun?

yes, of course, i can!! mak pon dah bagi nasihat; dah berjaya ke UK, baru ade bf. yes, mak! eju akan ingat pesanan mak =)



7 pendapat bernas:

ehem3~

eju

eju undur diri demi dia & ripah ;)

cinta tu bkn bende yg leceh..we all should cherish it =) n bercinta ni mmg best . Tp bab2 perasaan ni mmg ade impactnye dlm hidup. Especially ms tgh study ni..cinta ni ade up n down..harap2 eju dpt manage it well. =)

eju ganbatte!!!
u can do it girl...
stdy lek lok yer...kihkihkih

dah sampai maser...
huhuhu
selamat maju jaya ye kawan~

=)

semoga eju berjaya k!!
i know u can do it girl~

eju

fadh> kata2 dr seorg yg bpengalaman ;) thanx 4 the advice! rilli appreci8 it =)

iza> tengkiu,babe!!

aiman> tengkiu, dude!!

mira> tengkiu, babe!!

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino