My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

arranged marriage
aritu, mak aku tetibe terserempak dgn kawan lama die.. aku mmg xpnah jumpe makcik tu. lama btul diorg berborak. & tetibe.....,

makcik tu nak jodohkan aku dgn anak lelaki dia.

aku igtkan x crius. tp...
mmg.betul.betul.serius.
& mak aku pon stuju.

anak lelaki die tu, adam, umur 25 tahun. gile arh. dahla da besar. aku xpnah jumpe die & aku xtau how am i supposed to marry him when i dont even know who he is. plus, i'm only 18! & diorg pulak nak kahwinkan kitorg as soon as possible. ya Allah, tolong aku!!

aritu, tetibe ade org add aku kat ym. & org tu adalah, adam.

die perkenalkan diri dia sbg anak makcik yg baru jumpe mak aku. lama la jugak kitorang borak2 kosong.. die taw psl perjodohan kitorg tp ms borak2 tu mmg x sentuh pasal topik tu pon. & die mcm baikkk sgt sgt dgn aku. our conversation xde unsur2 flirt, cume mcm pbualan antara kwn..

i wonder if he agreed with his mom's choice. biar btul die ni.
tp.. knowing that he's a nice guy, buat aku rase a bit lega. tp still! aku baruuu 18 tahun!!

aku tpikir. klu aku kahwin skarang,
  • aku mungkin akan disisihkan kat kyuem nnti
  • aku mungkin akan diejek dgn kawan2 aku
  • aku xbebas berkwn dgn semua org esp laki2
  • aku dah xleh nikmati zaman remaja aku
& most of all, klu kitorang xleh nak suke each other, cmne aku nak idup? leh ke aku tersenyum mcm dulu? & mungkin aku xkan pernah rase pengalaman bercint*.. & mayb someday, kitorang cerai, or, die kahwin lain. oh man. this' damn awful!!! xnak! xnak! xnak!!!

1 day ni pulak, aku blogsearch, lalu jumpe blog adam.
aku bace posts yg die crite sal pompuan2.. & slh seorg crush die, adalah, kawan.aku.sendiri. & of course, she's pretty. kwn2 pompuan die pon sumenye cantik2. & siapalah aku klu nak dibandingkan dgn diorg..

tjumpa jugak entri pasal ciri2 pompuan idaman adam.
1 pon xkene dgn ciri2 aku.

& tnpa disangka, rupanya adam & his mom dah buat sume persiapan. hantaran, jemputan, khemah, pelamin, everything. & tarikh dicepatkan.
oh.tidak.i.am.so.not.ready.for.this.

2 hari lepas,
sehari sbelum majlis pernikahan aku.
utk ptama kali, aku jumpe adam.
& he is such a good looking guy.

tapi.. aku dpt rasa yg.. die pon xnak kahwin dgn aku.

& akhirnya, aku buat kptusan,
aku nak lari mase majlis pernikahan.
& scara x sengaja, aku luahkan kat mak aku sal sume ni...& mak aku stuju dgn kputusan aku. sbb rupa2nya, mak sbnanye x rela sgt nak kahwinkan aku. lalu..., smalam, kol 2 pagi, aku bgn & lari dari rumah. aku naik teksi pergi ke 1 tempat jauuuuh dari rumah. spanjang perjalanan, aku pikir sal mende ni.

'by the time skrg ni, mesti tetamu2 dah sampai.
& mesti diorg sedar akan kehilangan aku.
mcm mana dgn mak & abah? adam? makcik?
dpt ke diorg menanggung malu?'

& akhirnya, aku ckp kat driver teksi,
'tolong pusing balik. saya nak balik kat rumah saya'

demi maruah keluarga, mungkin aku kene berkorban.

'eju...bangun.. dah pukul berapa dah ni? bangun..'

laaa...mimpi je rupenye!
naseb baik!! hahahahah


33 pendapat bernas:

HAHAHAHA

Jangan eju, aku doakan ia jadi kenyataan nak tak?

xD.

hey, bangun. ko belum solat suboh!
;P

haha,kenapa la kite tak jd crush adam tu,konfem awk tak payah pikir panjang ju,konfem kite dh khwn ngan die!!
lain kali nak mimpi,masukkan kite k!=)
hahahaha

ko nak ke eju??
nk aku buat solat hajat kt ko..
hahaha..
nway...E FOR EJU ENSEM..
always ensem...
hahahah

jom ramai2 solat hajat kat eju supaya lekas kawen..

bleh aku makan bunga telor XD

adehhh...
mati2 aku ingat bnde ni btol...huhu
jom2 wat solat hajat utk eju supaya cepat kawen... hikhik..
aku x sabar tunggu wedding card eju ni...hehe

HOHOHO

cik eju sungguh aku terpercaye jap cite neyh...
ingatkan aku berpeluang makan nasi minyak ko eju...
xper aku nk join pene wat solat hajat coz aku nk makan nasi minyak ko jea...agagagaga

eju

aiman> jgn!!! jgn!!! xnak!!! T.T

saau> hahahahha len kali kte mimpi saau lak, k? hahah

rapik> jgn do!! aku xnak!!!! nway,aku mmg ensem B-)

pene> xnk mkn nasik minyak ke? haha

safi> jgn jgn!! nak kawen umur 26 nnti..ahahah

eju

iza> hahahah..yea, sukenye ramai org tpedaya =D ohooo jgn!! eju muda lagi!!

nani

eju sengal!!!
ampeh!!
igtkan tol2 td

haha.
sewel gile.
bodo je mimpi kawh.
msti tdo x basuh kaki neyyy.

eju ni mmg la!!!

eju

nani> ttipu ke? =P

fawh> hahahah eju tido mmg mls nk basuh kaki =P

ayne> lol ayne pon ttipu =))

celake seh citer ni.. da mule nak kesian,ditipu.. bulat tol r..hehe
=p

eju

mimpi je...hehehe =P

pergh... aku dah rasa cam disisihkan bila x dpt kad jemputan ko... mimpi rupanya

aku tertipu oh baca pd mulanye.
sanggup kau tipu aku eju.

warrrhh.

eju

eyi> ahahaha klu btul2, aku invite sume org punye..

ain> ahahah eju tipu sume org =P

ahh tidak tipah tertipu...pnye la suspen baca td lolx :D. Mimpi kawen nih...kalo dh rezeki jgn di tolak eju kekeke :P

hahahaha aku dah agak mimpi..
aku bce sket jek, then aku rasa mimpi aku terus ke last word..kuang3..
eju ni mmg lorh..
tak sabar nk kawen la tu sampai ley mimpi camtuh.
wakaka

eju

fadh> rezeki?? arranged marriage adlh bencana!! ahahaha

ripah> eheh xdela!! rasenye sbb baru tengok crite full house, sbb tu mimpi sal kawen..ahahahaha

nak jugak mimpi camtu.!! =P

haha..
kena tipu rupanya..
jijah ingatkan betul2..
aiseh x dpt nak bygkn kalu eju kawen btol2..

eju

liquid> sblum tido, jgn basuh kaki. ahaha

jijah> jgn bygkan..tgk live ms eju 26 thn nnti =)

HOI.

Cis! Mati-mati igt betul tadi!

eju

arina> ahahahaha klu btul, sume titanz msti diinvite nyer ahahaha

agak suspen pada mulanya~
cett~

wakenabeb.

eju

ahahahahhahahaha (gelak guling2)

part tgh aku dh suspicious..hahaha..
memang terer betul ko nie reka cita eju.. xD

memule percaya. sampai part dah betul2 nak buat majlis tuu memang konfem tipu ah. mana ade org kahwin umur 18 skarang ni cik eju oiii

and kalau betul MEMANG siot ah tak bgtau kitorg kannn..


eheh. gila ketinggalan opie nih.

come on la eju haha
kalo u dah kawin...
suma peminat kat ky patah daaaa.....

eju

feeq: ohh thank u thank u. hahah

opie: ade je..kawan eju da kawen. ahahaha.. klu btul, OF COS eju antar kad kahwin.ahahaha =D

faiz: 'suma peminat'?? fuyoh ramai ke? hahahahaha=))

peminat lebih ramai dari yang eju tau. hehe

eju

woho.. iye2 je. sape2?? hahaha

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino