My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

pergi kau dari hidupku!
cewahhhhhh.. tajuk dramatik gile. nway, seperti yg aku dah crite kat post kematian & kehilangan, aku x sangke selama ni, aku tinggal bsama 2 pembunuh bersiri. 4 babies yg x berdosa dibunuh dgn kejam oleh mereka. aku report kat polis, tp polis gelakkan aku lak. (pe aku merepek ni??)

papela.. yg penting, aku da buat keputusan muktamad. aku dah xnak jaga miley & justin lagi. hamster yg x berperikemanusiaan. family aku pon bg sokongan..

  • emak : xpayah la bela tikus tu lagi
  • angah : buang je kat ladang kelapa sawit
  • kakngah : jual balik kat cina lelong tu
  • abah : tinggalkan dekat hutan simpan. 1 malam je dah 'habis'

huhuh. aku ingat nak bagi kat orang je. tp last2 tu, abah volunteer nak jaga. so, ok la. yg penting, aku da xnak tgk muke diorang lg. dah la duit aku byk abes kat diorg selama 5 bulan aku jage diorg.

  • sangkar : RM50
  • diorang : RM30
  • pasir mandi : RM20
  • serbuk kayu : RM15
  • makanan : RM40
  • JUMLAH : RM155

aaaaarghh!! duit.aku.lesap.mcm.tu.aje. huhhhh.. RM155, aku bleh beli 15+ peket keju. ugh

moral of the story: jangan bela hamster
12 pendapat bernas:
ArM

bleh je nk bela...
tp bile dh ade anak tu kne asingkn bapak dri anak la...
aku rase kot...
sbb aku penah dgr org ckp yg bpk kucen akan bunuh anknye sbb die anggp anak tu pesaing die...
tp tu bpk kucen...bukan hamster...
(ape yg aku mrapek nih?)
tp lbh kuang same kot...

eju

hohoh.
mslhnye bukan bapak yg bunuh.
mak nye makan anak sndiri.
selepas 2 hari dia susukan anak die uh. -.-"

ala...sian dowang....jgn r buang dowang kat utan simpan...huwaaa...
normal r binatang...
mne la dy tw...
xtercapai akalnyer...hehe

eju bela arbok lak.
ape klas hamster nie..
hehehehe~

Huh? Kenapa mesti keju. Aku nak!!
*Tiber lari tajuk.

Tak tahu, tak pernah bela hamster.
My family tak bg bela bintanga

eju

zoul> huhu.. tp kejam ouh. geram.

heroes> arbok tu ape?

khairi> bagus r. jgn sesekali try bela hamster.hahaha

haha
klakar abah ngan angah..
huhu...
abah nak jage?
biar betol?!

eju

tula!
cheh..abah ckp je nak jaga..
eju tgk abah x jenguk2 pon sangkar diorg.
hahahahahahhah!!

hahahaha,,bela binatang bukan senang..tu je aku leh ckp..HOHOHO~

eju...
salah kamu laa..
hmster kne diasingkn dri ibu n bpk die..
cz nnt die akn mkn ank2 die

bihah> huhuh.. btul2

niena> memula mak dia sayang..siap susukan, mandikan.. tp maybe sbb anak die bau semut, die dah xkenal

naluri haiwan dh mcm tu kn..xleh la slhkn diorang 100%. Even bapak kucen leh mkn anak2 dia sendri. Kte x leh la pk nape diorang wt mcm tu huhu..haiwan ni xde akal utk berfikir =).

Boleh jaga tp kte kne jaga betul2..learn from experience.

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino