My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

kawan aku nak kahwin!!

aritu, aku terdengar mak abah aku berborak.. aku pasang telinga..

  • abah : muda lagi dah nak kahwin
  • mak : tulah. baru 18 tahun. keje pon belum tetap lagi.
  • abah : nanti orang lain sibuk blajar, dia dah kendong anak.

18 tahun? pkataan tu buatkan aku excited nak taw sape yg dibualkan, lalu dgn muka xtau malu, selamba rock je aku menyampok perbualan org tua2.

  • eju : sape yang nak kahwin tu??
  • mak : eju kenal kot.. sama sekolah rendah.
  • eju : sape? ape nama die?
  • mak : anak cik zaman. xtau la nama dia.
  • abah : cube tanye epa. epa mesti kenal. budak lelaki duduk kat taman setia.
  • eju : lelaki?????? la..ingatkan perempuan..

klu pompuan, logik la jugak kahwin awal. ade laki kaya masok meminang, pastu agree.. tp ni lelaki! cam pelik je kahwin awal bebenor.. sape ek. ni yg excited nak taw ni!
lalu aku antar sms kat epa, cousin aku.

* * * * *
epa, sape budak laki tmn setia sebaya kita yg nak kawen tu?
(message sent)

(1 message received)
ala... mamat zaman tu..

yg mane eh? describe sikit
(message sent)

(1 message received)
die gelap2.. klu nak senang ingat, die gagap skit

mcm ingat.. awalnye die nak kawen
(message sent)

(1 message received)
ntah. dah gatal sgt kot.
* * * * *

hahahahahah.. epa ni, selambe je kate org gatal. hohoh. pastu, lame2 sket tu, baru la aku ingat sape 'mamat zaman'... budak yg popular mase skolah rendah dulu. die popular bukan sbb ramai peminat, tp sbb suke kacau org. aku ingat, dulu, aku pnah gaduh dgn dia sampai mata dia merah2 macam nak nangis. hahahaha lawak bile ingat balik. tp lupe sbb ape gaduh.

ape2 pon, awal sey jodoh dia sampai.


*sekadar gambar hiasan*


SELAMAT BAKAL PENGANTIN BARU, KAWAN!
=D


p/s: ehem..ehem.. ko yg tgh membaca tuuu, bile lagi? ;P
5 pendapat bernas:

lahhhhh.

ingatkan perempuan yg kahwin awal.


duhh. -_-"

Huhuhu..
aku kawen lmbat lagi ler
*wink*
(Menjawab soalan p/s)

yang tengah bace nie nak khwin umo 24 nnti.. hahaha

aku esok!
jemput datang ;P

eju

red> tula...eju pon igt pmpuan..

khairi> lambat2kanla. enjoy life dulu.hahaha

wanie> waaaaa dah set umur 24! hahahah

aiman> konfem aku dtg bawak rombongan ke cairo. hohoh!

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino