My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

babai architecture
sedih plak bile bace pe aku taip nih. mmg aku sejak dulu minat sgt nak jadik architect.. huhu.. tapi, aku kene lupekan r sume mimpi2 ni.. tp sal nak bukak boutique tu mmg aku akan buat 1 hari nnti. senang nak carik baju, handbag, kasut. pinjam je kat boutique sndiri.. hahaha..

pasal engineering.. aku masih blurrrrrrrrrr.. sume org da start tanye nak pilih engineering ape. yg aku tau 3 bende alah ni je- civil, mechanical, electrical. ramai suruh amik civil sbb ade kaitan ngan bangunan. saau (member aku yg dulu plan sama2 nak jd arkitek) pon suruh amek civil, so nanti leh kerjasama buat bangunan. aku lak pikir, dah alang2 amik engineering, baik buat pilihan yg gempak sket. cehhh.. tah la. nnti r aku wat research.. adess.. penin.

tulun aku decide.. huhuh..
12 pendapat bernas:

amik civil la... sebab memang berkaitan ngan bangunan... dan ko akan belajar sedikit demi sedikit pasal arkitek

dan aku pasti akn jdik pelanggan tetap butik kawh.bg diskaun aa.
XDD

macam dato paduka masri tuh ckp eju mmg ko ptt amik civil engineering coz civil bnyk blaja sal bangunan but make sure ko pilih da right civil course laa...kang ko amik pembinaan jalan raya ker apa ker..cabang civil neyh banyak....

p/s aku nk jd pelanggan tetap butik ko gak eju!!

chemical engineering xnak?
xD

aku xtau ape pasal engineering nih..
hehe

btw, butik jual ape?
kasut n jersi bola ade?
xD aku nak free..
hahahha

eju

paduka> thanx 4 the info!

fawh> okeyh! no prob, babe!

iza> huhuh.. byk cabang ni yg penin ni.. yay, blum bukak butik, da ade pelanggan.lol..

aiman> chemical.. hmm...eh, butik barangan pmpuan saje.haha

aiman boley belikan ntok aku.
wink wink wink
keh3.

apa kaitan butik ngan engineer

better civil lah untuk kau eju..
sebab ada kaitan gak sket2 ngan architect..
electric macam aku banyak main wire, calculation, breadboard, resistor and etc..

abg aku amik engine bhgian kapalterbang..
ngeh3..engine mmg luas..
dlu aku pnah berangan nak jd engineer
tp lpas tau ap engine trus xjadi
go go go eju
do da best yeah..

eju

fawh> tp aiman xde diskaun sbb die byk $$$$$$$$. lol =P

eyi> xde kaitan tp aku nak bukak butik. pndapatan smpingan.. B)

khairi> huwaaaaa.. makin penin mau decide =((

tipah> eju tpikir gak nak amek aeronautical engin but mcm xleh je 4 pnb..

hohoho..eju takleh aku nak bantu sgt..

abang dan kakak aku ambik bio-chemical engenering..dia kata SUSAH..dan membosankan..

pasal civil tu..aku tak sure lak..
pekata ko tanya senior2 yg ko kenal yg ambik engenering(kalo ade)

solat istikarah..doa byk2 mtk pentunjuk..

apapun all the best!!!

eju

thanx bihah!!!!

hohoh, eju baru je terpikir nak consider biochemical engineering.. susah & bosan?? nooo xjadi xjadi..

rase2nye eju nak amek civil kot.. mcm yg sume org suggest =)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino