My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

test jpj..... GAGAL
nak taw kenapa aku gagal? sebab...

memandu secara merbahaya

huhuhuh... sedih aku nak cerita balik... meh la, aku crite ape yg jadik dari pagi.. pagi tu, kul 7.30, pakcik yunus dah jemput sbb nak practise skejap sbelum jpj sampai. aku cuak 3 penjuru nih. smalam 3 kali langgar bahu jalan. so dah sampai tu, aku bawak 2 round, practise parking, 3 penjuru, & bukit. alhamdulillah la lepas. pastu, tgk2 org dah ramai.. da xde tempat duduk.

aku terserempak ngan kawan2 laki skolah rendah aku. 2 orang. tp rasenye diorg dah x kenal aku.. aku pon da lupe nama diorg. hahaha.. muke masing2 x brubah lgsung. anyway, pastu jpj pon sampai.. 1 van.. then, diorg suruh beratur, daftar nama.

mase turn aku daftar nama, die ckp 'awak nombor 3'. pastu aku tgk la kertas2 atas tu. pastu die marah. 'laaa....pergi la sana, sain kertas tu..' aiseh. belum test da kene marah. aku pon carik nombor 3. pastu die tunjuk no 3. aku pon pelik. tan zhee liang?? ah mampus la. malas aku nak tanye. kang kene marah lagi. aku sain je la....

nombor 18!!!

wah. aku dalam the 1st four yg start. ngahaha.. cuak2. tp alhamdulillah, bukit, parking, & 3 penjuru smooth je. lulus!!

pastu, mase dia nak panggil utk jalan raya.., encik jpj pon panggil, 'nombor 18.. bawak kereta'. aku pon pegi la kat encik tu.

pastu die gelakkan aku. 'awak ni... tan zhee liang????'

aiseh... depan org ramai, aku digelakkan. uwaaa!!! malunye!!!!! rupa2nya mmg dah tersilap. kertas test tan zhee liang dipegang oleh aku. cheh. ni sume sbb mase daftar tadi. hahaha..malu2..

tibalah turn aku utk bawak kete.. sumenyer berjalan ngan lancar.. sampai la kat simpang nak masuk ke pekan, aku pon belok ar. da masuk pekan tu, ade motor dtg dari arah bertentangan. motor tu slow je, so aku pon x brake la. aku truskan jalan ngan slow. pastu encik jpj tu ckp. 'dah.. stop kat tepi..'. aku pon stop. then dia ckp

biar saya bawak kete ni balik. awak fail.

what???!?!!?!?! asal? aku pon tanye, 'kenapa encik?'

awak hampir langgar motor tu. awak memandu scare merbahaya.

no!!!! pastu aku dgn selambanya menjawab, 'tapi motor tu slow je..'. hahaha.. die pon tergelak. die cakap 'ini test.. kalau bawak biase boleh la.. macam awak ujian kat skolah jugak..' dah start dah die nyer lecture. die wat perumpamaan,

contoh la kan, 10 campor 10 jawapannye 5. betul x

aku cam..ha?? 5?? pastu baru die tersedar 'eh... 5 pulak'. dalam hati, aku gelakkan jpj tu. hahahaha!! malunye die!! sbenarnye die nak wat perumpamaan yg ujian jpj ni macam soalan 'tambah', tapi aku buat soalan 'tolak'. camtula lebih kurang..


haih... redha je la yg aku dah fail. next monday, kene wat skali lagi.. doakan aku!!
5 pendapat bernas:
N

haha.ler, ciannye..eheh, xpe..cbe lg..sy pun fail gak dlu, 2 kali ~_~ di kawasan bukit..tpi jalanraya ok jer ^_^

eju

huhuhuhuhuhuhuhu..='(

Gd luck next time. Tp, jgn jeles, Pijah pass. :D

eju

jeles...huhuhu

salam dik..sy test td. bukit, park dan 3 penjuru lulus. tp jlnraya fil.. geram. dia kata sy bawak slow. padahal, masa sy bljr, mmg bwk gear 2 dekat tempat tu sbb berlopak. tester pompuan.. cerewet gile. group sy yang test under dia ade 8 org, sorang je dia bg pass..huhu..jenuh sy mencarut hari ni..kekeke..

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino