My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Alhamdulillah... =)

alhamdulillah.. syukur sgt2 ke hadrat Ilahi, batch titanz0408 bjaye meningkatkan percentage dr taun sbelumnye.. congrats to all titanz! ni kisah aku pd arini...

bangun2, pagi tu.., dlm pkul 8.45am mcm tu, abah ckp kereta rosak. bateri dah xleh gune. aku, mak, & angah tolong tolak kereta, tp kereta xleh nak start jugak. tp seb baik la, pastu camne tah, angah mintak apekebende aku pon xtau, dr pakteh, & kete pon dah okey..

pastu 9.30am, kitorang bertolak... sampai skola, parking, pastu dgr bunyik org tepuk tgn.. aku dah debar2 gile da. principal announce 79% taun ni.. wahhh.. pastu, mase beratur nak amek slip, skali akak tu kate, kene gi bayar hutang2 kat kolej dulu baru leh amek slip. aiseh. penat je beratur.

mase nak gi bayar hutang tu, aku terkejut gile! RM200 hutang aku??! aiseh.byk nye. majalah sekolah ade 2tahun aku xbeli, kene beli gak. 1majalah RM50. cekik darah x?? pastu, selebihnye, kene bayar buku2 teks form5 yg aku xpulang. waduh!!!!! aku tinggalkan buku2 teks tu kat junior form5 this yr, arghhhhh!!! terpakse la bayar..

pastu, beratur balik nak amek slip. skali tgk result, 11A. alhamdulillah... tp 2 A2. aku xtahan sebak. cmne chem ngan fizik leh dpt A2, tp akaun yg aku rase paling truk, leh dpt A1. pelik, tp ni la result yg dah xleh ubah.. aku ter-menangis kat mak.. sbb aku dah fikir, fizik dpt A2, agak susah nak amek architecture.. lgpon, aku x amek art.. hmm.. pastu, mak ckp, bersyukurlah, dah dpt straight As. aku pon trase marah kat diri sndiri. bersyukurla eju! ish.

aku terharu sgt2 bile mak crite, mase aku tgh amek slip tadi, cikgu sejarah aku, mr rama dah pergi kat mak abah, bagitau yg aku dapat straight As. mak abah kate, mak abah terus menangis mase dgr tu. terharuuuu... wlaupun bukan straight 1As, smoge slip spm ni, jd hadiah yg bermakna buat mak abah yg slame ni bersusah payah sekolahkan eju. terima kasih mak abah...

rase sebak gak bile jumpe cikgu2... klu diorg xde, xmungkin aku leh buat.. tanpe cikgu2, siapalah aku... terime kasih cikgu2...

ni,, sempat bergmbar dgn kekawan =) :


azza, ella, lai, pika (blakang), eju, & abil

members of titanz0408
6 pendapat bernas:

im so proud of you eju babe!! =D

eju

thanx ne... =)

im more proud of u yg dah study kat bellerbys =)

OMG EJu!!!~ congratz babe!!~ i m giler proud with u!!~

eju

thanx!!! =)

congratulations...eju nk pegi university mana lps spm ni? overseas ke? :D

congratz eju..
hehe
salam ziarah~
wee~
btw..
titanz tu kre satu batch ke satu klas?

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino