My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

cis. aku nak gak!!
arini, rajin pulak aku selak2 surat khabar lepas2 yg aku malas nak bace.. selak punye selak, bace pasal Xfm yg jadi stesen radio belia.. cam menarik je. kat surat khabar yo!, utusan malaysia.. pastu tgk gmbar bawah tu..

eh, macam kenal je.

tengok nama.

ciss!! junior2 aku, 3 orang. hampeh.. hahaha.. mesti utusan malas nak carik org, pakai serbu je 3 org yg jalan sama2 kot. hahahahah.. aku jeles sbenarnye. nak gak!


aku pernah gak masuk surat khabar. kene temuramah ngan wartawan. aku pakai hentam je jawab. pastu, ade la gambar aku sengsorang terpampang kat artikel sal keputusan pmr 2006.. dgn gmbar sorang budak laki ni, pastu gambar beramai-ramai kengkawan aku.

cewahhh bunyik cam gempak je. haram surat khabar MELAKA HARI INI. cis. org melaka pon malas nak baca surat khabar tu. hahahahaha.. aiseh..


PNB scholarship writing test
mase aku tgh merayau2 dalam internet, carik info pasal earth hour (prepare takut2 jadi topik utk jpa interview), fon aku berbunyik. aku pon angkat. senyap. xde org ckp. tp ade bunyik org ckp2 kat blakang..


aku : hello? hello?

unknown : ....

aku : hello??

unknown : cik haizumawati!

aku : (gabra.. asal suara lelaki ni. sape lak yg call aku ni? nada suara agak tggi) sape ni??!

unknown: ni, cik haizumawati ye?

aku : (cik? eh, mcm ade ape2 je. sopan sikit) ye, saya, haizumawati disini.

unknown : cik, saya dari permodalan nasional berhad, pnb, ingin memaklumkan bahawa permohonan cik telah diterima..

aku : ye?? alhamdulillah (tergelak skit)

unknown : (tergelak skit gak.. macho sey suara die gelak!!) cik perlu ambil test di menara pnb 1 april ni, pukul 1.30 petang

aku : menara pnb.. 1 april.. 1.30 petang..

unknown : ye. bawa sekali pensil 2B, pemadam, & kalkulator. pakai pakaian formal.

aku : okey.. kalau saya ada apa2 pertanyaan, bagaimana sy boleh contact pnb?

unknown : 03-*********. buat pertanyaan pada encik muhd aizat


fuhh.. tau x, aku hantar application form pd 24 mac, deadline pnb tu, 25 mac. last minute gile!! Alhamdulillah la, post express malaysia mmg bagus!! huhu.. 1 april?? 2 april lak ade jpa interview.. mmg penat la aku nanti.. haih..

tp, tadi aku ade google2 pasal pnb test ni.. ramai past years' applicants ckp susah gle.. it's an IQ test. kene power math. otak aku dah berhabuk da nih! uwaaa ='(
aku harap pass la test tu, & dpt gi interview lak. huhu..
JPA & taggy
JPA SCHOLARSHIP INTERVIEW
------------------------------------------------------------------------------------------------
arini kluar kputusan panggilan temuduga. aku cuak gak klu x dpt.. tp..aku dpt!!! wahahah.. sgt2 bersyukur =)



nad dari republic of 1991 pon dapat gak..kitorg sgt hepi =) tapi kitorg kene hari yg serupa.. 2 april.. so xleh nak tolong menolong bgtau experience.. tp saau, kwn aku yg dah plan nak wat architecture sama2 dpt interview 3 april.. so, aku akan bgtau die ape2 yg patut nanti =). wahhh prasaan bercampur baur skrg. cuak ade, xsabar ade, excited ade.. huhuhu..



TAG FROM AIMAN
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Do you think you don't know enough about yourself that you have to take a quiz created by God-knows-who to determine who you really are ? Doesn't matter the answer is yes or no, because you're it! =P And don't forget to tag it afterward!
Rules :

1. Open this website :
http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx
(Should this add does not appear as a link, copy and paste it on ur add bar)

2. Take the Personality Quiz

3. Copy Paste the result to your blog..

4. Tag your friends.

-----------------------------------------

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior. (alamak.. aku akan dpt husband x ensem ke? hahahah =P)

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love. (jiwang sey aku. hahahahahah)

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear. (wah yg ni btul. seriously =O)

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.


malasla nak tag org. rasenye ramai dah buat..huhuhu
ya Allah..semoga aku x akan sesekali mudah terpedaya dgn kata2 manis kaum lelaki terutama yg berniat jahat terhadapku, ya Allah... lindungilah aku dari segala jenis kejahatan didunia ini.. amin..

aku x sangka, seorg wanita tak berdosa, yg aku sendiri kenal dia, dah menjadi mangsa nafsu syahwat lelaki. betape besarnye ujian yg dia tempuh skrg. berat mata memandang, berat lg bahu memikul. aku mmg xdpt bygkan mcm mana prasaan dia skrg. dia trauma. ketakutan. 3 org lelaki tu mmg dayus!!! perangai mcm syaitan!! diorg xtau lagi ke beza dosa & pahala??? ya Allah, Kau berikanlah hukuman setimpal pd mereka, ya Allah.....

kpd sume perempuan yg baca ni, jaga diri anda baik2.. jgn senang sgt ditipu lelaki. even boyfriend sndiri pon. jaga mutiara anda. jgn pernah sesekali keluar ber2 je. bwk kawan perempuan skali. jaga diri baik2.. jgn biarkan sesape pon sentuh anda.. jgn dgr hasutan syaitan.. klu dah ade boyfren, pgg tangan pon jgn sesekali.. biarla ade ikatan yg sah.. nnti, klu ade apa2 terjadi, kita yg malu. kita yg merana. lelaki x efek sgt. diorg cume memuaskan nafsu. kita yg terkapai-kapai nnti. lagi2 klu mengandung. anak yg x berdosa akan turut jd mangsa. fikir2kanlah..

kpd sume lelaki yg bace ni, jgn jadi dayus!! hormati kaum perempuan. ingat Allah yg Maha Kuasa. ingat neraka. ingat bahawa klu anda buat jahat, anda xkan pernah terlepas dr hukuman. maybe hukuman di dunia boleh terlepas. ingtlah panas bahang api neraka. ape faedahnya buat bnde x berperikemanusiaan ni? anda cume akn jahanamkan kehidupan org lain.. mungkin juga kehidupan baru yg akan terjadi hasil drpd perbuatan jahat tu.. ingatlah!!!!
test jpj..... LULUS!
pakcik yunus janji nak dtg pukul 7.30am... skali 7.15am dah smpai! mase tu aku tgh wat pelaburan saham..seb bek dah selesai. hahaha..

so awal sampai, bolehla aku practise jap kat jalan raye. pusing2 2 rounds.. skali, mase 2nd round tu, tersebutlah kisah.. mase kat tgh2 jalan, nak masuk simpang, (jalan nak naik bukit) enjin mati tetibe.. cube nak start balik, tp

enjin x boleh nak start kat tgh jalan.

pakcik tu suruh tarik hand break & kluar.. kat tgh2 jalan tu! aiseh...

kene la tolak kereta dr tgh2 jalan, masuk simpang..

dah masuk simpang tu, pakcik tu suruh aku tolak sengsorang sbb die nak try start enjin. seb bek depan tu ade turun bukit, senang sket nak tolak.. org lain tgk je, wat muke slambe!

inila org malaysia..sorang pon xnak tolong aku tolak kereta

dahla aku ni pompuan, sorg2 tolak kereta.seb baik aku ade kuasa superman.hahahah.. last2 kete tu turun bukit, bru enjin leh start...pastu, balik la kat skola memandu... dah ramai da org..jpj pon dah sampai 1 van.. alamak! org2 jpj sume dah tukar, bukan mcm last week.

kali ni, muke jpj sume garang2!!

xpe2..rileks je.hahaha.. aku pon menyelit di antara org2.. x boleh nak msuk dalam sbb sume krusi dah pnuh.. dah xde tmpat lain, tpakse la aku dok sebelah a gang of boys.. aiseh. wat muka slambe je ah. da xde tempat len.

pastu, ade sorang dlm geng tu, ramah la pulak. kate nak tgk borang yg aku pegang.. borang yg fail minggu lepas tu!! aiseh.. pastu die ckp,

"kau buat ape siot? ko drift eh??"

pastu, 1 geng tu gelakkan aku. arghhhhhh malu sey.. pastu, dtg sorang lagi, join the group.. laki yg over-peramah tu gi sebar berita kat die. aiseh... rase nak sepak je dia. seb baik pastu laju2 die ckp "weh, aku gurau je taw" ngahahah.. adela diorg ejek2 lagi.diorg gelak, aku ikut gelak je r.. haih.. pastu, ade tempat kosong, aku cpat2 larikan diri.

nak dipendekkan crite, smpaila giliran akuh... doa aku utk dpt jpj ensem x makbul..

aku dpt jpj pompuan+badan sihat+muka garang+masam cam limau sunkist

hahahah xbaik sey aku! tp memula aku masuk kete, aku bg salam.."assalamualaikum.." die masam je. x jawab pon.. (jawab dlm hati kot..) hahaha.. pastu bawak la kete, wat dek je.. seb baik xde pape halangan cam minggu lepas..(minggu lepas, ade motor nyibuk)

pastu, smpai kat simpng nk masuk balik kat impd, die suruh tukar gear 2 je. slama ni aku practise, aku berhenti dlu & guna gear 1. dahla aku kelam kabut, konfius nak tukar gear mane. aku pon tukar gear 1 mcm yg slalu aku practise. jpj tu ape lg? marah gile!!

pastu, die pangkah kat borang tu dgn pnuh prasaan

aku takut nak toleh. seb baikla die pangkah kat "guna gear bersesuaian" je.hahaha.. wlaupun aku kene marah, aku rase sayang tetibe kat jpj tu,

aku taw, disebalik muka garang, hati dia lembut!!

hahahah..aku LULUS!!!! 17/20 =)
mimpi misteri.. & tafsirannya..
aku berdiri betul2 di tengah2 sekumpulan manusia yg wajah2nya aku kenali.

mereka berpakaian kemas & cantik, seperti dalam suatu keramaian, meraikan sesuatu..
&.. aku terasa seperti memegang sesuatu..

& di dalam peganganku adalah..
SEORANG BAYI PEREMPUAN

bayi yg amatlah indah paras rupanya.. bayi yg sgt comel, yg x pernah aku temui selama aku hidup didunia ini. bayi yg selesa dalam pegangan aku.. pegangan aku seorang.

bayi itu berumur dalam lingkungan 4 bulan.. bayi itu menangis apabila aku menimangnya. tp ketawa gembira apabila aku mengendongnye seperti bayi kecil.. mendengar gelak tawanya, membuatkan hati aku cair mengalir!!

mata2 memandangku, tp aku x kisah. aku gembira mengendong bayi yg comel ini! =)

anak sape bayi ni? aku xtaw. comel gile!! dah la ringan. tp sgt tembam. tgn aku x lenguh bile pegang. &.... tenenet tene tenenett

henpon aku berbunyik. cheh kacau je. nway, mimpi tu,, meninggalkan kesan sgt2 kat aku. aku teringat2 baby tu. sgt comel, sgt adorable. aku rase nak jumpe dia dlm real life.. huhuhu..
pastu, aku pon tgk buku tafsir mimpi menurut Al-Quran..

tafsiran mimpi mengenai anak kecil/bayi:

sesuatu yg baik bakal berlaku kepada anda. jika anda dalam peperiksaan, anda bakal mendapat keputusan yg baik, bagi yang bujang, anda bakal bertemu jodoh (ooooops!! hahaha), bagi yg memasuki pertandingan, anda bakal berjaya..

aku harap2 btul tafsiran mimpi ni. aku harap aku akan dpt interview jpa, & dpt be among the 2000 jpa scholars utk tahun 2009 ni! amin... =)

test jpj..... GAGAL
nak taw kenapa aku gagal? sebab...

memandu secara merbahaya

huhuhuh... sedih aku nak cerita balik... meh la, aku crite ape yg jadik dari pagi.. pagi tu, kul 7.30, pakcik yunus dah jemput sbb nak practise skejap sbelum jpj sampai. aku cuak 3 penjuru nih. smalam 3 kali langgar bahu jalan. so dah sampai tu, aku bawak 2 round, practise parking, 3 penjuru, & bukit. alhamdulillah la lepas. pastu, tgk2 org dah ramai.. da xde tempat duduk.

aku terserempak ngan kawan2 laki skolah rendah aku. 2 orang. tp rasenye diorg dah x kenal aku.. aku pon da lupe nama diorg. hahaha.. muke masing2 x brubah lgsung. anyway, pastu jpj pon sampai.. 1 van.. then, diorg suruh beratur, daftar nama.

mase turn aku daftar nama, die ckp 'awak nombor 3'. pastu aku tgk la kertas2 atas tu. pastu die marah. 'laaa....pergi la sana, sain kertas tu..' aiseh. belum test da kene marah. aku pon carik nombor 3. pastu die tunjuk no 3. aku pon pelik. tan zhee liang?? ah mampus la. malas aku nak tanye. kang kene marah lagi. aku sain je la....

nombor 18!!!

wah. aku dalam the 1st four yg start. ngahaha.. cuak2. tp alhamdulillah, bukit, parking, & 3 penjuru smooth je. lulus!!

pastu, mase dia nak panggil utk jalan raya.., encik jpj pon panggil, 'nombor 18.. bawak kereta'. aku pon pegi la kat encik tu.

pastu die gelakkan aku. 'awak ni... tan zhee liang????'

aiseh... depan org ramai, aku digelakkan. uwaaa!!! malunye!!!!! rupa2nya mmg dah tersilap. kertas test tan zhee liang dipegang oleh aku. cheh. ni sume sbb mase daftar tadi. hahaha..malu2..

tibalah turn aku utk bawak kete.. sumenyer berjalan ngan lancar.. sampai la kat simpang nak masuk ke pekan, aku pon belok ar. da masuk pekan tu, ade motor dtg dari arah bertentangan. motor tu slow je, so aku pon x brake la. aku truskan jalan ngan slow. pastu encik jpj tu ckp. 'dah.. stop kat tepi..'. aku pon stop. then dia ckp

biar saya bawak kete ni balik. awak fail.

what???!?!!?!?! asal? aku pon tanye, 'kenapa encik?'

awak hampir langgar motor tu. awak memandu scare merbahaya.

no!!!! pastu aku dgn selambanya menjawab, 'tapi motor tu slow je..'. hahaha.. die pon tergelak. die cakap 'ini test.. kalau bawak biase boleh la.. macam awak ujian kat skolah jugak..' dah start dah die nyer lecture. die wat perumpamaan,

contoh la kan, 10 campor 10 jawapannye 5. betul x

aku cam..ha?? 5?? pastu baru die tersedar 'eh... 5 pulak'. dalam hati, aku gelakkan jpj tu. hahahaha!! malunye die!! sbenarnye die nak wat perumpamaan yg ujian jpj ni macam soalan 'tambah', tapi aku buat soalan 'tolak'. camtula lebih kurang..


haih... redha je la yg aku dah fail. next monday, kene wat skali lagi.. doakan aku!!
hampir accident
aku hidup lagi. sempurna anggota. xcacat. alhamdulillah!!!!!

sumenyer terjadi semase aku tgh bawak kete, nak balik lepas dah practise utk ujian jpj.. pakcik yunus ade dok sbelah aku. mase kat jalan raye tuh, aku nak tukar lorong kanan sbb jalan tu dari 2 lorong, nak jadi 1 lorong. aku pon bagi signal nak ke kanan.

skali kete dari blakang (kete mercedes, konon nak tunjok hebat) lajukan kete die, xbagi pluang aku nak alih ke kanan. tensi btul. mentang2 ade sign 'L' blakang kete aku. kete merc tu laju punye laju, skali die xsedar, kete depan die bagi signal nak masuk simpang.

pastu, bile kete depan dia tu tekan brake, die pusing stereng ke kiri, nak langgar aku!! naseb bek die sempat tekan brake. sikitttttt je lagi nak langgar aku. dgr bunyik tayar kete die
'eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek'


mmg extreme mnakutkan. that was so close!! pakcik yunus bukan main marah lg. pakcik yunus ckp, klu die langgar, memang salah dia. aku xsalah ape2. aku dah bagi signal ke kanan, kete depan dia pon dah bagi signal nak masuk simpang. spatutnye die bg aku chance masuk kanan. ish. dasar pemandu x berhemah tol!

ps: test jpj this upcoming monday. aku nak dpt lesen P!!! doakan aku!
Alhamdulillah... =)

alhamdulillah.. syukur sgt2 ke hadrat Ilahi, batch titanz0408 bjaye meningkatkan percentage dr taun sbelumnye.. congrats to all titanz! ni kisah aku pd arini...

bangun2, pagi tu.., dlm pkul 8.45am mcm tu, abah ckp kereta rosak. bateri dah xleh gune. aku, mak, & angah tolong tolak kereta, tp kereta xleh nak start jugak. tp seb baik la, pastu camne tah, angah mintak apekebende aku pon xtau, dr pakteh, & kete pon dah okey..

pastu 9.30am, kitorang bertolak... sampai skola, parking, pastu dgr bunyik org tepuk tgn.. aku dah debar2 gile da. principal announce 79% taun ni.. wahhh.. pastu, mase beratur nak amek slip, skali akak tu kate, kene gi bayar hutang2 kat kolej dulu baru leh amek slip. aiseh. penat je beratur.

mase nak gi bayar hutang tu, aku terkejut gile! RM200 hutang aku??! aiseh.byk nye. majalah sekolah ade 2tahun aku xbeli, kene beli gak. 1majalah RM50. cekik darah x?? pastu, selebihnye, kene bayar buku2 teks form5 yg aku xpulang. waduh!!!!! aku tinggalkan buku2 teks tu kat junior form5 this yr, arghhhhh!!! terpakse la bayar..

pastu, beratur balik nak amek slip. skali tgk result, 11A. alhamdulillah... tp 2 A2. aku xtahan sebak. cmne chem ngan fizik leh dpt A2, tp akaun yg aku rase paling truk, leh dpt A1. pelik, tp ni la result yg dah xleh ubah.. aku ter-menangis kat mak.. sbb aku dah fikir, fizik dpt A2, agak susah nak amek architecture.. lgpon, aku x amek art.. hmm.. pastu, mak ckp, bersyukurlah, dah dpt straight As. aku pon trase marah kat diri sndiri. bersyukurla eju! ish.

aku terharu sgt2 bile mak crite, mase aku tgh amek slip tadi, cikgu sejarah aku, mr rama dah pergi kat mak abah, bagitau yg aku dapat straight As. mak abah kate, mak abah terus menangis mase dgr tu. terharuuuu... wlaupun bukan straight 1As, smoge slip spm ni, jd hadiah yg bermakna buat mak abah yg slame ni bersusah payah sekolahkan eju. terima kasih mak abah...

rase sebak gak bile jumpe cikgu2... klu diorg xde, xmungkin aku leh buat.. tanpe cikgu2, siapalah aku... terime kasih cikgu2...

ni,, sempat bergmbar dgn kekawan =) :


azza, ella, lai, pika (blakang), eju, & abil

members of titanz0408
which baju kurung??
aku da lame da cadang nak pakai baju kurung pahang warne kuning utk amek spm result. lgpon, baju tu bday present dprd mak abah. so pagi ni, aku try2 pakai tudung kuning, nak pilih style tudung (efet x? hahaha).. pastu..., skali pakai, aku tgk warne tudung dan warne kulit aku KONTRA NAK MAMPUIH! nooooo, ini x mungkin!!

aku dah gelap!!!!!!!

baru aku sedar btape gelapnye aku skarang. ni sume sbb amek lesen kete la nih... ish!! bukan tu aje,

jerawat pon sume berpakat nak kluar skarang

eeee!! dr awal2 dulu xnak kluar, nak sampai 12 mac ni la baru nak kluar. aku tensyen btul. hahaha.. last2, aku decide nak pakai baju kurung warne purple gelap. insyaAllah, aku nmpak putih skit bile pakai baju tu. ngahahaha

eh eh eh. nak taw x? bapak aku best gile arini!!! tetibe je hulur topup kat aku. abah kata 'nanti nak msg kawan2'. waaahhhhh abah mmg cool!!!! =)
raja lawak pergi, af mari
huwaaaa akhirnye raja lawak da abes.. sepah juara.. sepah memang best, lawak, & layak dpt gelran raja lawak pon. tp aku lebey minat jihan =) aku rase die membanggekan kaum pompuan. hahahah.. bukan sbb tu jelah. aku suke sgt cara die yg confident, fun, suke senyum, byk ckp.. and she's pretty in her own way.. go go go jihan!


habes raja lawak, af la pulak.. aku tengok tirai af smalam.. n aku da jumpe orang yg aku nak sokong! akim. hahaha. reasons aku pilih dia, of cos sbb die cute ( cheh. hahahaha.. tp dalam gambar ni die xcute la), 2nd, sebab die sebaya aku (go 1991!!), dan sbb
suare die mmg sedap. die nyanyi lagu jason mraz-i'm yours tu mmg sedap banget!!! tp xtau la kan. kene tgk concert btul2. xtau la klu aku ubah fikiran pasni. hahaha


ps: selamat ari wanita sedunia!
aku rase bersalah lak sbb post yg sbelum ni. aku xpatut marah2 pakcik yunus camtu... aku patutnye sabar & paham yg pakcik yunus da tua, & pelupa.. hmmmm... pasni, aku akan jd lebih sabar.. =)

dalam kul 1 camtu, aku call balik pakcik yunus. pakcik yunus pon angkat

pakcik : hello
eju : hello, assalamualaikum, pakcik
pakcik : waalaikumussalam
eju : ni wati ni
pakcik : ha, wati, ade ape?
eju : pakcik xingat eh, yg pakcik janji dgn saya nak bawak kete pagi ni.
pakcik : bawak kete?
eju : kan pakcik ade janji yg hari ni pukul 8 practise bawak kete.. pakcik lupe eh?
(senyap seketika....)
eju : ......
pakcik : haah laaaaa........ pak cik lupe..................!!
eju : saya tunggu tau pakcik.. dari pukul 8 sampai 9
pakcik : laaaa... pakcik lupe la... lupa....
eju : hahah... xpela pakcik. lepas ni, bile nak bawak kete?
pakcik : ari isnin ni lah. petang
eju : jangan lupa lagi tau, pakcik
pakcik : nanti hari ahad petang talipon lah lagi
eju : okey...

hmmmm.. pakcik tu mmg betul2 lupe.. xpela, dimaafkan.. aiseh.. so, masalah dah settle, aku pon dah xmarah pakcik tu lg.. idup diteruskan mcm biase..........
penantian satu...ugh!!!!!!!!!!!
pak cik yunus da nyanyuk!!! ugh!!! aku taw mmg xbaik ckp camni tapi kesabaran aku ade hadnye & aku mmg tgh geram geram geram geram gile skarang ni!!!!!!

rabu lepas die janji ngan aku, sabtu pagi, pukul 8 practise bawak kete. aku siap suruh die ulang lg skali sbb nak konfemkan. aah, sabtu pagi, kul 8. arini, kul 7.45 aku da siap. tunggu tunggu punye tunggu, batang idong pon xnampak. pukul 8.30 x datang datang. aku call la die

'this is a voicemail service'

ffffff...ugh!!!! off fon la pulak. aku da panaz ni, pakcik yunus off fon. byk kali gak aku kol, asyek voicemail je. aku try telepon umah lak, istri die angkat

'pakcik yunus dah keluar'

& aku konfem gile bab* yg die lupe die da janji ngan aku.

1 jam aku tunggu & aku da xleh sabar lagi

mmg die lupe pon. dah la kol xboleh. mase aku bukak tudung balik, mmg sgt2 trase sakit hati. masalahnye, ni bukan 1st time pakcik yunus buat hal. aritu, tetibe je dtg depan umah kate ade janji tapi haram xde pon. aku mase tu tgh tido, kene bangun bersiap. selekeh gile. rabu lepas pon janji kul 8, tp lambat 20 minit.

mmg dah lame aku x rase segeram ni. & mmg arini sampai tahap boiling point. geram gile gile smpai menangis-nangis. sakit hati, taw x???!!!!

xtau la cmne aku nak face die pasni. ugh!

ps : astaghfirullahulazim.. mase ni aku tgh marah sgt. hmm ape2 pun yg pakcik yunus buat, die still cikgu yg ajar aku drive & aku kne hormat die =/

sbb spm, jariku berdarah!
cheh. tajuk cam tragis gile ah..hahaha.. kisahnye sbenarnye camni.., aku tengah potong bawang kat dapur, pastu, abah datang lepak kat dapur, borak2 sikit pasal spm results. abah kate die berdebar nak tau results aku. aku lagila, makin berdebar sey!!

pastu, mule la berangan sal result spm. pastu, dush!! (xde bunyik pon actually) aku terpotong jari aku...jari aku pon berdarah.. banyak doh, melimpah-limpah. sbenarnye xde la sakit sgt. tp pas tengok darah, trus 1 badan trase lemah. pastu, aku terpikir

konfem aku xleh jadi doctor.

bile tgk darah je aku rase sakit wlaupun xsakit. sori kpd abah yg btul2 nak sorang drpd 5 anak die jd doctor. (& aku anak last. dah xde harapan dah la) nway, pastu aku pon amek plaster, lekat kat jari nih.. pastu mak sambung keje potong bawang aku yg xsiap tadi. pastu muke mak berkerut, tengok ade darah kat bawang

ade jugak yg jadi raja bersiung ni karang

ngahahaha. lawak sey mak. dgn ekspresi mukenye, buat aku tergelak. ni ha, tgk ah jari telunjuk aku tuh. hahahahha xdela kronik sgt do..hahahaha



ps : hariz, anak buah aku umur 1 tahun lebey pon bdarah sikit jari die sbb kene gigit hamster aku (miley)
QTI ?!??!!

petang smalam pakcik yunus kol aku, ckp esok ade qti.. qti tu ape siot?? aku xpnah taw sey qti tu ape..hahaha.. abes aku tanye sume org.. rupenye qti tu cam pre-test je.. tp aku cuak gak ar.. esoknye, pegila kat impd.. memule practise sendiri2, pastu, baru la bermulanya qti...

org yg jaga aku tu org cina.. garang.. die cakap menjerit2 je. pastu mase aku bawak naik bukit die jerit lagi. aram aku xde buat salah pon. pastu,

aku bisik kat diri sndiri, 'garang sey'

skali pakcik cina tu pandang aku smacam & cakap;

'garang ye? nanti kamu dapat jpj misai tebal baru tau'

aduuuui! die dengar ke??! aiseh.. malunye. aku tercakap kuat rupenye. xpe2. rileks je. bawak kete ke tempat parking. cis ramai orang. penuh. aku pon tunggu kat tepi tu. pastu pakcik cina tu suruh bawak ke tempat parking depan tu yg dah kosong. aku pon bawak dgn rileks nye. skali die jerit

'fail!! awak fail!! awak langgar line kuning! dah dah awak dah fail!'

ha????!???!??!!! noooo!!!!! fail? aiseh aku xprasan doh line kuning tu. slame ni aku redah selambe badak je, xde sape kisah pon? arggghhh!! xpela. bukan test jpj pon. hahahahahhaha. tp tensyen gak ah. stakat line kuning. aku power sey parking & 3 penjuru. cisssss.. benci je aku tgk borang ni :


xpelah. pastu buat ujian qti kat jalan lak. yg ni,

aku dapat pakcik yg cool gile babooooon!

aku lupe nak pasang tali pinggang, aku
x btulkan tempat duduk, aku x btulkan cermin, aku x uji wiper & lampu, redah je bawak kete, tapi die tande betul kat borang nih. wahhahhahahahahha syok!

x aci kan? kawan aku lg sorg fail kat jalan raya sbb lupe sume bnde nih.. tp disebabkan pakcik cool, aku lulus!!! hahahaha thanx pakcik cool =)

oh. arini baru la aku dpt tengok lesen L aku.
klu x pakcik yunus yg simpan wat pekasam dlm poket die. hahahahha lawak do tgk muke aku tersengih cam kerang bus.... eh x. cam kerang bau perfume nina ricci. hahahaha

buku ajaib~~~
mempersembahkan... buku ajaib!!~~

cewahh.. cam buku hikayat putera shazlan lak.. (aku tgk astro ceria, okeyyy) buku ni aku panggil 'buku ajaib' bukan sbb die leh tolong aku wat keje ke ape, tp die wat aku jadi cam org gile. buku ni leh wat aku tersengih, tergelak, monyok, masam, dll... hehehe.. sbnanye, buku ni ditempah khas oleh batch kitorang utk tulis kata2 semangat utk spm.. n arini, tergerak lak hati nak baca balik.. mcm2 prasaan aku rase bile bace balik. sedih, rindu, gembira, hiba, mcm2 ah.

n antara byk2 org yg tulis dlm buku nih, ade 3 orang yg kata2 diorg agak outstanding dr org2 lain... (kalau nak bace, klik pd gambar utk besarkan gambar)

#1 azza yg buat aku tergelak sorang2 cam org kurang sioman! =))






#2 ayne yg wat aku rase rindu sgt kat die.. lgpon, she's now dah jadi warganegara UK.. hope 2 see u there ayne! klu ade rezeki... =')





#3 saddam yg buat aku rase terharu.. weh, ko kawan aku 4ever, dam! =)



bile bace balik 1 buku tu, rase cam nak skolah balik lak.. uwaaaaaaa ='(

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino