My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

poyonye aku!
arini aku gi kolej negeri kat seremban 2 cos cousin aku, epa ajak.. die kate ade talk pasal MARA scholarship.. aku pon bsemangatla ajak mak abah sume antar kitorg gi kolej negeri..

rupa2nye.., ade misunderstanding... bukan nyer talk pasal mara scholarship, tp talk utk promote kolej negeri..haih..

soo.., duduk jela dgr talk tu... pastu, speaker tu tanye sesape yg die pilih, universiti ape yg jadi idaman.. budak2 kat depan ramai jawab uitm.. pastu speaker tu pon ckp

tu yg tudung purple tu, universiti apa yg jd pilihan awak?

secara jujur, aku jawab

university college london

"woo..' terdgr bunyi2 dibelakang. die pon tanye kat mane tuh? aku jawab la UK.. duh.. da name pon university college london, xkan malaysia kot? hahahah..poyo nyer aku..

tp ke-poyo-an aku xterserlah sgt cos org blakang tu pon ckp universiti kat overseas gak..kat dubai-royal medical college.. yg len sume ckp uni dlm negara..

pastu die tanye reason nape pilih uni tu..aku pon jwb la

sbb universiti tu dalam top 15 universities terbaik di dunia

cewahhh poyo lagi! tp seriously, aku mmg dah aim uni tu, & that's the main reason.. n org len mostly xdpt jawab nape diorg pilih uni yg diorg pilih..

kesimpulannyer, talk tu mmg 100% utk promote kolej negeri & jurusan diploma.. agak membazir masa+tenaga,

& aku rase aku dah dicop poyo sbb aku ngan epa kluar mase talk tu blum abes..hehehe..
2 pendapat bernas:

hahaha~
berani jugek ko nie ek...bagus la~
aku pun tgh hunting down skolarship...
still clueless lagi..adei...

eju

byk gak scholarships da kuar..
cube tgk malaysia-scholarship.net

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino