My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

langgar tembok
aritu aku lupe nak crite sal hari ke3 bawak kete.. so arini, aku sekalikan dgn hari ke4 la.

hari ke3
btul ape org tua2 cakap.. benci2 lame2 sayang.. dulu aku ade ckp yg aku benci bukit bonggol gedik kat litar institut memandu pd tu, tp arini, aku da start sayang bukit comel kiut tu. hehehe.. sbb ape? of cos la sbb aku dah terer bawak kete naik bukit tu!!! cewaaaaaahh.. ngeh3..

camni kisah die. pas aku buat 3pointer dgn bantuan pakcik yunus, pakcik yunus kuar dari kete suruh aku bawak sndiri ke bukit. what??!!!?? noooo!! aku pon merayu ah dgn muke seposen aku ni,

pakcik... duduk lah balik pakcik.. kesian kat saya, kang accident kang

'laaa..kan pakcik dah ajar. dah dah. pergi bawak. dah' pakcik tu cakap, pastu melulu je pergi tempat len, borak ngan kawan die. aiseh. die ni. aduuui.. xpela try je ah. pastu aku pon bawak la slow2 kat bukit. kat sbelah ade kete. aku stop xsampai line kuning kat puncak bukit tu. so kena la bawak turun balik. kete sbelah pon same je kes cam aku. pastu bile nak naik balik, enjin mati. kete sbelah pon enjin mati. tp kete sbelah ade instructor. instructor tu ckp

alah sweetnye korang ni.. same2 turun, same2 enjin mati

hahaha malu sey. aku tersengih je cam kerang busuk, buat muke cool. tp bile kete start, mati balik. start, mati balik. dah la kete terhenggut-henggut. maluuuu nyeeee..
tp xpe. blajar dr kesilapan. last2 aku pon dah terer.. hehehe..

tapi tapi tapi.. 3pointer lak x lulus. pakcik tu dah dok melepak borak2 ngan kwn die tinggalkan aku terkial2 bawak kete ni. ms nak buat 3pointer tu,

GEDEBUK!! kete melambung sbb terlanggar tembok

ingatkan dah selamat. skali...

GEDEBUK!! tayar blakang lak langgar tembok

pakcik tu pon jerit

WOOOOOOOOOOOOOOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cepat2 aku menyorok bawah stereng sbb sume org pandang.. aduuuuui..
okey la. tamat hari ke3. xnak crite yg slanjutnye sbb hari ni penuh kemaluan. eh, maksud aku, arini aku malu gileeee baboooon.. =(

hari ke4
sbenarnye arini aku langgar tembok LAGI. tp naseb baik pakcik tu tgh pandang tempat lain.

skali pakcik tu toleh, aku pon buat muke selamba rock je.hahahah..

tp 3pointer dah makin lulus.. alhamdulillah.. pakcik tu pon dah suro aku bawak kat jalan no.3 utk test JPJ nnti.. =)


3 pendapat bernas:

huhuhu~


eju~~


eida pn cam apa je bawak keta~


huhu~

tembok aper yg kamu langgor?
kurang paham sih...huhu...

bila nk naik bukit...
lepas check tayar dh straight.
masuk gear 1..
lepas clutch pelan2 and tekan minyak kuat2....
bila nk smpi line kuning tuh...
ko tekan clutch balik,minyak lepas...
bila tayar atas line,ko tekan brek..
tarik handbrek..
free gear..
lepas clutch..

nk turun plak..
tekan clutch..
masuk gear satu..
lepas clutch skit,smpi rasa keta mcm nk gerak..keta mesti bergegar skit..rileks je..

bru ko turunkan handbrek..
clutch jgn angkat trus..
angkat sikit2...


soryy la aq membebel...
hehe

eju

eida>> sep2.. huhuhu

amir>> mentang2 mu dah lulus.. hahahahah.. ok2 thanx utk ajaran tuh

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino