My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

kegembiraan bertukar tragedi
pkul 11.15, aku terima panggilan dr pakcik yunus. "pukul 2 arini ye...?"

what?!!!!! arini blaja drive??!

aku punye lah xready.. asal die xbgtaw awal2 dr smalam?? aiseh.. tpakse la stuju.. xpe2.. excited gak ni! dah siap2, aku gi tengok2 hamster2 aku, miley & justin. eh. ade darah. darah kat bontot miley. aku pon bgtaw mak.

eju: mak, miley berdarah
mak: bergaduh la tu...
eju: tp kat punggung die, mak
mak: period kot tu...

hahahahah..lawak la mak ni. hamster ade period ek? xpe ah. yg pnting arini aku nak blaja drive.
pakcik yunus pon dtg. smpai kat simpang 3, kete distopkan tepi jalan.

jom tukar tempat.

ha?!! nak terus bawak ke??! aku xpnah sentuh stereng ni!! mmg pon. kene bawak. tp adela die ajar2 dulu.. aku pon bawak la atas jalan raya. naseb baik xbyk kereta. tp naseb xbaik sbb byk lori!! aku pon ikut je arahan pakcik tu. senang jugak ek bawak kete. eeee rase best pulak bawak kete nih! aku pon da mula selesa. minyak mula ditekan dgn ganas. kelajuan mencecah

90 km/jam

hahahahah... laju x? okey la utk budak yg 1st time bawak kereta..hahaha.. pakcik tu ckp


slow sikit, dik. laju ni.

barula aku paham kepuasan bwk kete laju2. lagi2 bile kat selekoh.. fulamak...thrill gile!!
sejam je blaja, then, pakcik yunus suruh balik.hahaha

dah balik tu, aku tgk miley & justin dlm sangkar. aku tgk justin gigit seketul benda & campak ke tepi. ape bende yg kecik tu?

baby hamster!!!

aku da dpt cucu!!!!! 3 ekor!!!!!! ya Allah xsangke gile ah.. xtaw plak yg slama ni miley pregnant! gembira btul aku. tp bile tgk2 balik.. 2 ekor tu dah mati. kaki diorg dah ilang sbb dimakan. sekor je yg masih idup.


kecoh btul 1 rumah tgk baby2 hamster. kitorang sume tuduh justin yg makan kaki 2 ekor baby tu. aku pon bersihkan cage diorg & masukkan miley balik dlm cage utk jage lg sekor baby tu.& tanpe disangka2

miley makan anak dia sendiri sampai tinggal kepala

noooooooooooooo!! itulah penamat riwayat 3 ekor baby hamster ku....... ni la kubur diorg. aku namakan mereka justin, jennifer, & joannne


5 pendapat bernas:

kan dah kata..bw kete laju laju teramatla best ! huhu.

tpi,lagi laju dr pqah tuuu..
pqah bw dgn agen pun, 80 je. huhu.


laahh..hamster mkn anak sndiri ke? ke, dy keguguran tu?

nmpk cam x cukup bulan je....

patut la bontot nyer berdarah, beranak rupanya, huhu..terlambat sket la tgk tu, syg nye..cian betul baby2 hamster tu..wuaaa!!~ tp macam red kata gak, macam tak cukup bulan jer??

janin hamster..urgh geli smcm la tgk..hek eleh bukannye papa kedana pon sampai takle jage anak..tak gune betol punye mak

redbirdfe>>iye ke? eju xpnah tgk baby hamster yg btul2 so xtawla yg bnde tu blum ckup bulan...=O

tomato>> tulaaa... terlambat.. iye? xckup bulan eh? tp yg sekor tu cam bernyawa..

arina>> tula. mak xgune!! >=(

Anonymous

myb hamster awk ms kcik dlu mmg jnis yg mmbsar dlm cage n saperated dr ibunya.kiranya dia mcm xde role-model le.sbb tu dia x tau cmna nk jaga ank dia n mkn ank2 dia sbb lpar sgt(exhausted dek lahirkn 3 ekor ank.)

tp dat's hnya teori saya je.nk tau lbh lnjut,rjuk pd pakar le.

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino