My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

eju's extreme diet program
aku meneliti cermin itu. gosok mata, gosok mata, & gosok mate lagi. tengok cermin balik. lalu aku cubit lemak kat lengan. aduuuuuuuuuui, sakit!! nmpaknye ini bukan 1 mimpi. alamak ini tidak mungkin!

aku nampak mcm giant dalam crite doraemon!

aiseh. sedih gle. aku dah melebar tahap max. aritu aku gi timbang kat billion mall. berat aku..

naik 2kg!

fakta ni je pon dah ckup buat aku rasa teruk.. tmbah pulak ngan nyonya jiran sbelah rumah. aku tgh lepak2 ngan mak depan pagar. irup udare segar pagi2. skali nyonya tu tegur

amoi sulah nampak makin timbam

ha? no!! aku tak dpt sembunyikan prasaan aku lagi. kening diangkat smpai 5cm ke atas. nyonya tu sambung lagi.

alitu masa balik aslama, nampak kulus.. okay la timbam sikit..

uwaaaaa!! mane ade okey... menembam? nightmare yg paling truk! tp ni bukan nightmare..ni realiti!! pastu, akak aku pon ade tgur gak mase dia balik umah.

eeeee, eju dah gemuk

air mata jatuh bercucuran.. ceh mane ade. drama je. tapi sakit hati ar. mane boleh! cmne nak ambik spm results nnti? nnti kena perli ngan kekawan! noooo!
so, aku pon menanam azam. utk berdiet. xkan terjadi lg diet hangat2 taik hamster cam selalu. slalunye aku akan cakap kat diri sndiri;

arini last makan banyak. esok start diet.

ayat ni berulang2 pada hari2 berikutnya..ngahahahahhahah.. tapi kali ni xkan lagi. aku betul2 crius. lgpon bulan depan nak amek spm results. kena nmpak lawa. hahahaha! so, smenjak semalam, aku dah start

makan seciput nasik & seciput lauk. sekali sehari.

yeah!! setakat ni berjaya. cheh, baru semlm start.hahaha.. okey lah. doakan aku bjaya menrunkan 2kg & kg-kg yang lain juge.. amin..........!!

3 pendapat bernas:

oh macam ku tahu crita ini..anda ada melaburkan effort, bagus...tak macam sorang ni aku kenal

eju

alamak... crita kte dekat nak same ke??
aiseh... crius xtiru naaaa...
hahah nway, gud luck, na..same2 kite berdiet!

haha~~kite serupe!

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino