My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

di institut memandu pd!
wahhh arini mmg amat exhausting! extremely exhausting,man!! meh sini ikuti kisahku pade arini...~


6.30am
bangun2 je, xtaw nape tp aku trus tanye mak

eju: mak, cube cek tgk hamster eju ade dalam sangkar die lg ke x?
mak: emmm...eh, eju! xde! 2-2 ekor dah xde!!!

trus, cepat2 aku bangkit dr katil blari kat sangkar hamster (sbleah katil je). fusshhhh they're so genius! pndai tolak bumbung umah kat dalam sangkar diorg tuh.. punyelah penat, selongkar 1 bilik, rupenye die da lari kluar..seb bek dpt tangkap balik..hahahahahah

bumbung nila yg diorg bjaye tolak..& that's justin tembamlake

7.30am
da siap da nak pegi daftar amek lesen nih! tunggu pakcik yunus je datang nak amek aku.. sambil tuh, ambik gmbr wat kenang2an..hahaha..makan bekfest pon da xlalu cos i was too excited..=D

aduui..huduhnyer eyebag.., da mcm poket doraemon da..=(

9.00am
tiba di institut memandu pd.. tgk kereta sbelah, ade 3org pompuan sume pkai baju pink(aku panggil gang pink) n sorg budak laki.. huhuhu sume org dtg bersame geng.., aku sorang jeh!!

9.05am
g daftar.. counter sbelah ade gang pink n budak laki tu.. aiseh problem plak thumbprint aku nih.. lame sunggoh nak detect..rupenye ibu jari kanan aku da tkopek..hahaha.. tukar tgn kiri pon lame gak..malu je=/

9.15am
masuk klas.. jumpe 2 org makcik (kakak kot..hahah) ..aku pon ramah2 kan diri memandangkan aku xde geng.

eju: hye kak
kak: hye
eju: akak umo brape?
kak: 32 tahun
(fushhhhhh)
eju: oh...

muahaha so itula die geng baru aku tuk arini..hahah..pastu ade lg sorang dtg.. umo 21.. aiseh..xde ke yg sebaye ngan aku ni???

9.30am
barula ramai org masuk.. geng pink and laki yg dgn diorg tu pon baru daftar rupenye.. yg len2 yg dtg pon sume ade geng masing2.. tp ade sorg budak nih, pompuan, cntik..masuk lmbat, sorang je.

12.00pm
fushhh barula dpt kuar dr hall yg amatla sejuk beku tuh. dahla ngantuk!

12.30pm
mane lak 2nd speaker ni xmasuk2.. so nila yg aku buat:

sapela laki bertuah yg dpt jd model fail impd ni?hhahahaha

1.00pm
barula dpt taw umor sume org dlm klas nih. pompuan yg sengsorg td baru 16 rupenye..amek lesen moto.. sebaya aku ade sorang je, tu pon laki.. name die zubir..loya buruk nyer budak.

speaker: umur awak berapa?
zubir: after abes spm, umur brape ek?

aiseh... xke sengal namenye? dahla tu, bile speaker tu tanye majistret kat mane? die jawab kat umah org kawin..apekah? hahaha.. tp die nmpak fun la orgnye..
yang lain tuh, kebanyakan dr politeknik pd.. including the 3 girls in pink tu.. umo dalam 20+ sume org..

3.00pm
finally! abes suda 5 jam ceramah..muahaha.. last2 tuh die deliver balik ic masing2... susah betul die nak sebut name aku.

haizzzzzuuuumawati

cis, name aku mane ade harakat.hahaha..aku taw yg len pon pelik ngan name aku..xpe..unik! haha

3.05 pm
kene bagi cap jari bengong lg.. beratur tunggu turn.. aisehh, aku nih ter beratur diantara gang pink tu pulak.. dahla org depan n org blakang aku nih sibuk bborak, aku kat tgh mcm ape je.. so aku pon bgla laluan kat si org blakang ni biar die potong line aku.. xpela kan.. yg bengong nyer, budak laki yg blakang die plak xnak berganjak. dahla aku terhimpit kat tgh2 tu.ugh.

aiseh. aku tgk ibu jari kiri aku, dah terkena dakwat pen. aiyoooo problem betul la.. aku pon gosok kuat2 kat baju. pastu smpai turn aku bg thumbprint, lame yg teramat! maybe sbb aku gosok kuat sgt smpai dah xnampak line..hahahah


ibu jari kanan yg terkopek.. nampaknye aku kene start amalkan makan sayur!haha

sooo, kesimpulannye, arini amatlah tiring.. n rabu ni aku akan amek ujian rabun warna, ujian pglihatan, & ujian undang2..kene katam 2 buku nih..aiseh.. lame da xstudy ni, malas nye! haha

doakan aku lulus!!
5 pendapat bernas:

go go eju !!
haha. best tau bace buku2 tu. rase mcm spm. :P
nway, x khatam buku teks tu ok.
janji khatam buku latihan tu.
soalan dia sebijik2 mcm buku latihan.
:D

eju

iye?? wahhh thanx for the tips! hihihi

ARC

ha'ah btol la tu tp make sure ur answers xde uncertainty..go through btol2..

i xstadi pon 1st trial dpt 41 (requirement 42/50)
2nd trial, on the same day, dapat 43/50 ahahahahaha

eju

hmmmmphhh.... cuak2

eju!!~ u can do it punya, just kena baca satu2 soalan tu dalam buku tu betul2..kiter just amek xm sekali je dulu tuk sumer2 test..hehehe..tp yg xm komputer tu, soalan mcm kompem akan naik jer dari buku..so, baca memolek yer..

n hamster kamu tu sngt buas nyer la..ahhaha..mmg nakal btul =) boleh lak lari2 keluar, bijak bijak..hehe~

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino