My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

di institut memandu pd!
wahhh arini mmg amat exhausting! extremely exhausting,man!! meh sini ikuti kisahku pade arini...~


6.30am
bangun2 je, xtaw nape tp aku trus tanye mak

eju: mak, cube cek tgk hamster eju ade dalam sangkar die lg ke x?
mak: emmm...eh, eju! xde! 2-2 ekor dah xde!!!

trus, cepat2 aku bangkit dr katil blari kat sangkar hamster (sbleah katil je). fusshhhh they're so genius! pndai tolak bumbung umah kat dalam sangkar diorg tuh.. punyelah penat, selongkar 1 bilik, rupenye die da lari kluar..seb bek dpt tangkap balik..hahahahahah

bumbung nila yg diorg bjaye tolak..& that's justin tembamlake

7.30am
da siap da nak pegi daftar amek lesen nih! tunggu pakcik yunus je datang nak amek aku.. sambil tuh, ambik gmbr wat kenang2an..hahaha..makan bekfest pon da xlalu cos i was too excited..=D

aduui..huduhnyer eyebag.., da mcm poket doraemon da..=(

9.00am
tiba di institut memandu pd.. tgk kereta sbelah, ade 3org pompuan sume pkai baju pink(aku panggil gang pink) n sorg budak laki.. huhuhu sume org dtg bersame geng.., aku sorang jeh!!

9.05am
g daftar.. counter sbelah ade gang pink n budak laki tu.. aiseh problem plak thumbprint aku nih.. lame sunggoh nak detect..rupenye ibu jari kanan aku da tkopek..hahaha.. tukar tgn kiri pon lame gak..malu je=/

9.15am
masuk klas.. jumpe 2 org makcik (kakak kot..hahah) ..aku pon ramah2 kan diri memandangkan aku xde geng.

eju: hye kak
kak: hye
eju: akak umo brape?
kak: 32 tahun
(fushhhhhh)
eju: oh...

muahaha so itula die geng baru aku tuk arini..hahah..pastu ade lg sorang dtg.. umo 21.. aiseh..xde ke yg sebaye ngan aku ni???

9.30am
barula ramai org masuk.. geng pink and laki yg dgn diorg tu pon baru daftar rupenye.. yg len2 yg dtg pon sume ade geng masing2.. tp ade sorg budak nih, pompuan, cntik..masuk lmbat, sorang je.

12.00pm
fushhh barula dpt kuar dr hall yg amatla sejuk beku tuh. dahla ngantuk!

12.30pm
mane lak 2nd speaker ni xmasuk2.. so nila yg aku buat:

sapela laki bertuah yg dpt jd model fail impd ni?hhahahaha

1.00pm
barula dpt taw umor sume org dlm klas nih. pompuan yg sengsorg td baru 16 rupenye..amek lesen moto.. sebaya aku ade sorang je, tu pon laki.. name die zubir..loya buruk nyer budak.

speaker: umur awak berapa?
zubir: after abes spm, umur brape ek?

aiseh... xke sengal namenye? dahla tu, bile speaker tu tanye majistret kat mane? die jawab kat umah org kawin..apekah? hahaha.. tp die nmpak fun la orgnye..
yang lain tuh, kebanyakan dr politeknik pd.. including the 3 girls in pink tu.. umo dalam 20+ sume org..

3.00pm
finally! abes suda 5 jam ceramah..muahaha.. last2 tuh die deliver balik ic masing2... susah betul die nak sebut name aku.

haizzzzzuuuumawati

cis, name aku mane ade harakat.hahaha..aku taw yg len pon pelik ngan name aku..xpe..unik! haha

3.05 pm
kene bagi cap jari bengong lg.. beratur tunggu turn.. aisehh, aku nih ter beratur diantara gang pink tu pulak.. dahla org depan n org blakang aku nih sibuk bborak, aku kat tgh mcm ape je.. so aku pon bgla laluan kat si org blakang ni biar die potong line aku.. xpela kan.. yg bengong nyer, budak laki yg blakang die plak xnak berganjak. dahla aku terhimpit kat tgh2 tu.ugh.

aiseh. aku tgk ibu jari kiri aku, dah terkena dakwat pen. aiyoooo problem betul la.. aku pon gosok kuat2 kat baju. pastu smpai turn aku bg thumbprint, lame yg teramat! maybe sbb aku gosok kuat sgt smpai dah xnampak line..hahahah


ibu jari kanan yg terkopek.. nampaknye aku kene start amalkan makan sayur!haha

sooo, kesimpulannye, arini amatlah tiring.. n rabu ni aku akan amek ujian rabun warna, ujian pglihatan, & ujian undang2..kene katam 2 buku nih..aiseh.. lame da xstudy ni, malas nye! haha

doakan aku lulus!!
2x5=10
jangan sebok jage tepi kain org lain.
kain sendiri yang terlondeh!
kate dulang paku serpih,
kate org die yang lebih!

jgn cakap lepas, biar pandai beralas...


kite sume 2x5=10 aje, okie..

driving license??!!!!?!!!!
wohooooo.. ingatkan aku xkan amek lesen taun ni.., but thanks a bunch to alang, kak lang, & mak yang tolong yakinkan abah utk bagi eju amek lesen!! =)

actlly, sejak abah pencen ni, abah mmg xnak sentuh langsung duit simpanan die.., so die kate 'xde duit' nak bayarkan utk aku gi amek lesen.. hmmm aku redha la, tp sedih tu mmg sedih laa.. sob sob..

tp aritu, mase cuti cny, kak lang(my sis-in-law) asked me, 'eju xamek lesen ke?'
dgn muke sedih (mmg sedih tetibe mase tu) aku jawab,'x..abahkan dah pencen..'

pastu mase alang nak balik ke kl, alang bagi mak duit utk antar aku gi amek lesen.. terharu sgt!! ni mesti kaklang bgtau nih.

actually, alang xbayar full, tp mak cover gune duit mak. kate mak, 'nila pengorbanan mak utk anak mak'.. terus, aku peluk mak.. tahan je air mate yg bertakung kat eyebag ku yg besar ni. wahhhh syg mak!

fush.., sabtu ni, bermulalah taklimat dr pkul 8 smpai kul 4
actlly aku amatlah berdebar.. xtaw nape, maybe sbb xde org yg kenal yg dpt teman aku.. skrg ni aku konpius nak pakai baju mane.., nak bawak beg ape, nak pakai kasut mane.. yela, mane taw ade handsome guys yg amek lesen skali..hihihi!!! gatai naaa..

alamak ade taggy dr arina lak nih,,

TAGGY...
once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you. At the end, choose six people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don’t forget to leave a comment (“You’re tagged!”), and to read your blog, you can’t tag a person who tagged you. Since you can’t tag me, let me know when you've posted your blog, so I can see your weirdness.

1. eju terkenal sbg penggigit kuku bjaye kerna suka sgt gigit kuku

2. eju amat xsuke pipi die yg tembam mcm belon

3. eju suke rosakkan lagu dgn nyanyian 'dadidadadidammmm'

4.eju berangan tinggi mnggunung, (hopefuli bjaye) nak bukak her own architecture firm called 'haizumawati architects' & her own boutique with her own brand name which is 'ayjoo'

5. eju nak bine 'ayjoo triplet tower' lagi gempak dr klcc

6. eju amatlah minat kat kaka & sgt hepi kerana die chose to stay dgn ac milan & xtransfer ke manchester city=)

7. eju amat suke mengusha org tp amatlah pemalu utk menegur org

8. ish byk pulak kene cerita ni (eju suke tensyen)

9. eju minah internet

10. eju nak kahwin ngan laki tinggi, kulit putih, kelakar, & setia (jiwang la pulakk)

11. eju suke update blog karyaeju drpd blog ni sbb karyaeju lg byk dpt komen..hehehehe

12. eju amat suke tgk binatang mcm semut angkat brg, siput babi yg jalan slowwwwww gile tuh, lalat yg melekat atas perangkap lalat, hamster yg mkn taik sndiri (rodents, nak buat cmne..iyeekkkkk), etc

13. ish, blum 16 lagi ke?? (eju ni pemalas orgnye)

14. eju perempuan mlayu terakhir (loye lak aku dgr, tringat kat sorg pompuan yg slalu ngaku die pompuan mlayu terkhir..eeeee, cancel2)

15. yay, da nak abes (eju gembire bile keje da nak abis)

16. ok da abes

mari2 buat tag yg memenatkan niiii

1.tomato
2.muhd nazeef
3.awak tu yg bace tu
perempuan
hmmmppphhhh... daku amat la sedih skrg.. napela ku xleh jd cam pompuan normal lain di luar sane?? aku ni paranormal ke? eh maksud aku, xnormal ke? eh maksud aku kurang normal ke?

aku sndiri xtaw ape silapnye dgn diriku nih.. ayat yg aku gune pelik ke? aku xpndai berkomunikasi ke? btulla kot.. aku xpndai berkomunikasi kot..


cmni kisah die... hmmmppphhh... camne nak crite eh?

sbnanye aku xpnah dpt berkawan (maksud aku, dgn rapat) dgn makhluk bname laki2.. xtaw la nape.. nak kate xtry, aku try.. nak kate diorg xnak berkwn dgn aku, ramai yg cube berkomunikasi dgn aku..tp aku xreti nak berkomunikasi dgn laki.. u know what i mean, right? aku sndiri xtaw nape.. nak kate malu, xdela sgt.. cume..tah.. bile nak start berkwn dgn laki, skali skala je borak pastu..senyap... mcm persahabatan tergantung..

aku bknnye nak menggatal ke ape tp, cume aku xpaham nape aku susah nk berkwn rapat ngan laki sepertimane aku berkwn ngan pompuan..

i guess i hav an extreme communication problem with guys

wahhh arina da pandai nak tag org eik? kihkihkih =D xpe..xpe.. menarik gak taggy nih

RULES:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, Realplayer etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song name down NO MATTER HOW SILLY it sounds.
4. Put any comments in brackets after the song name.
5.For best result,put in various song from various singer at least 50songs


1. If someone says, "Will you marry me... you say?
adam-hai
(hai, sapa nama? boleh kenal ataupun tidak? woaaa blum bkenalan dah propose??? =))

2. How would you describe yourself?
jessica simpsons-these boots r made for walking
(ummm....??)

3. What do you like in a girl / boy?
justin timberlake-my love
(ohhh.. aku mmg cpat suke org! hahaha)

4. How do you feel today?
imran ajmain-seribu tahun
(jiwang sunggoh aku arini!!!)

5. What is your life's purpose?
wheatus-teenage dirtbag
('i'm just a teenage dirtbag, baby'...aduhhhhh...so sad.............................................)

6. What is your motto?
it's over-jesse mccartney
(kirenye mcm accomplished la kan... huh??)

7. What do your friends think of you?
britney spears-gimme more
(everytime they turn the lights down
just wanna go that extra mile for you
public display of affection
feels like no one else in the room-but you
hot siot eju!!! hahahahah)

8. What do you think of your parents?
plain white t's-hey there delilah
(asal sume xde kene mengena nih???????)

9. What do you think about very often?
pagi yg gelap-hujan
(sbb aku slalu bangun subuh2 kot...hahahahahha)

10. What is some good advice for me?
empty-the click five
(kosong.. xde pape..)

11. What do you think of your best friend?
V.E-ayu
(errrr.. hazy, anda ayu ke???? ila lak... ayu sket kot..ngahahah)

12. What do you think of the person you like?
nicole scherzinger-baby love
(u r my baby love, my baby love.. u make the sun come up, oh boy.. ur my every, everything that i could ever dream of... oh, *tuuuuut* ku!)

13. What is your life story?
rihanna & chris brown-umbrella (remix)
('i'm looking for the 1 with the glass slipper.. maybe girl, u can be my cinderella..'
eh jap jap.. mane glass slipper aku tadi? spe curik???)


14. What do you want to be when you grow up?
one step at a time-jordin sparks
(yea..one step at a time lah, beb... sabar2...XD)

15. What do you think of when you see the person you like?
dewi-dewi- dokter cinta
(mama mama mama tolonglah aku yg sdg bingung... kurasakan virus virus cinta...!!!)

16. What will you dance to at your wedding?
i got it from my mama-will.i.am
(biasela, eju hot!! wahahahahhah..haktuihhh!!)

17. What will they play at your funeral?
aliff aziz-sayang sayang
(diorg taw kot yg aku minat sgt dgn aliff aziz..hahahaha bagus2)

18. What is your hobby/interest
crush-david archuleta
(dah ckp td... aku mmg cepat suke org...hahahahah)

19. What is your biggest fear?
musnah-andra & the back bone
(yup.. aku takut musnah dlm kemalangan ke..kene bomb ke... smoge aku meninggal dunia dlm iman atas katil umah/hospital ='(

20. What is your biggest secret?
if i were a boy-beyonce
(ooooops kantoi dah... aku pnah tfikir nak jadi laki2..hehe)

21. What do you think of your friends?
shut up & drive-rihanna
(woahhh aku x sekejam tu uuui)

22. What did you do last night?
kate perry-hot n cold
(minum air panas sambil kesejukan??)

23. How would you describe your mom?
dua hati menjadi satu-gita gutawa & dafi
(yeahhh...love u mom!!)

24. What do people assume when they first look at me?
she's like the wind-vibekings ft malique
(aku dah kate byk kali dah... aku kan hot... wahhahhahahah)

25. Will I have a happy life?
britney spears-piece of me
(awww..shoot,mann...)


menarik ah tag ni..buat ah!! :

1.tomato
2.redbirdfe
3.sistah
4.u..yes.,u!! sape lagi??
reunion & baby zaim bukhary
wahhhaaaa...xsangke akhirnye ley gak jumpe kengkawan rpt mase skola rendah... ni kirenye reunion for budak yg masuk asrama since form1.. heheh..kitorg 3 org je pon.. sbb skola kitorg, skola luar bndar, so xramai je pon g asrama... kitorg gi jalan2 kat pd jek.. 1st tym doh aku naik bas!!! kihkihkihkihkih.. lesen? aku x amek agi..., si dayah, (gmbar di bawah) nak amek lesen next week, so boleyla kitorg round2 mane2 nanti..yippie!!!

ni gambar2 mase mkn kat kfc:
dayah yg makin anggun gituuuu

aku poyo buat2 minum lak..hahah


this' my bestfren,ila

mcm2 kitorg borak..sepjg jalan xstop2 membebel.. aku dgr2 crite diorg, byk laki xensem dulu da jadi ensem gile babeng skrg!!! wwahhhhh.. yg kwn aku dulu cekeding, dah jadi lawa cam model!! wahhhhh nak jumpe diorg sih.... xpe2, kitorg rancang nak wat full reunion lak nnti =D



and today gak, my 3rd nephew berumo 2 bulan, ahmad zaim bukhary bin hanafi dtg umah, tido sini for 1 week... kak ngah kate he got my eyes...bulat.. heheheheheh syoknye!! mateku diwarisi wlaupun lom ade anak!!kihkih...
this cute lil baby suke melalak!




edited on: 14th March 2010


1. 7 ciri Lelaki Idaman Anda :

  • beriman & boleh bimbing aku kearah kebaikan secara berhemah
  • kelakar & pandai buat org tergelak =)
  • ikhlas & setia dgn aku sorang! hee
  • terus terang & pandai luahkan apa yg dia rasa =)
  • sedia utk dgr rungutan aku bile aku sedih, & pandai cheer me up bile aku down
  • bersungguh sungguh utk kawen dgn aku smpai sanggup call mak =P
  • sentiasa ada bila aku perlukan dia =)


2. 7 Lelaki Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :

  • membuhsankan.. xabes2 tnye 'tgh watpe tu.. dah mam blum?' ugh.. xde soalan len ke??
  • smokers.. bibir itam, bau nafas busuk, gigi xlawa.. not my taste,man..
  • miang tahap geli geleman berdiri bulu tengkok.. cth: duduk dekat2, bisik2, yucks!!
  • kuang ajar ngan org lg tua.. esp parents+teachers.. respect ar wei!
  • pengotor.. selekeh.. korek idung pastu letak bwh meje..ngahahaha
  • laki yg pegang pompuan bkn mahram.. <
  • laki yg buli pompuan.. cth: suro angkat brg ke.., tolong wat homework ke.. dayus tuu


3. 7 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang Minati :

  • rasa tenang bile nmpak dia dari jauh, tersenyum kat aku =)
  • bahagia! =D
  • malu-malu hamster bile dia tenung mata =P
  • rasa cam nak dating lama2 walaupun da xde topik nak ckp. ahahah
  • syok gile mcm nak lompat2, tapi kena kaver ayu depan dia =P


4. 7 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :

  • umm.. masjid gi terawih same2 *mcm suami isteri lak!! kikikiki XD*
  • die kne blanje aku kfc so... kfc lah tempatnye..ngahaha
  • board! =P
  • tangga! ahaha
  • antara newblock & surau =)


5. 7 Barangan/Sesuatu Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia :

  • portrait die yg aku lukes.. ngahahahah..
  • cokelat, tp klu aku lapar sgt, aku yg makan coklat tu bagi pihak dia =P
  • cards yg aku buat sndiri
  • masakan aku.. sedap xsdp, kne telan gak!!! ha.ha.ha *gelak evil*
  • diari aku, lepas kitorg kahwin nnti =P
  • rahsia la.. nanti x surprise.. =)


6.Tajuk Lagu Yang Akan Anda Nyanyikan Untuk Pasangan Anda

  • cinta sempurna- yuna =)


7. Rakan Yang Anda Tag Dan Mahu Mereka Buat 7 PERIHAL

  • arina.. nah, lagi 1 tag..hihihihi
  • ayne cam malas je nk buat XD
  • tomato!!
  • kakakakakakkak
  • him =)
a) Answer the questions below, do a Google Image Search with your answer, take a picture from the firstminimal words of explanation.

b) Tag 5 other people to do the same once you've finished answering every question page of results.

1. The age you'll be on your next birthday :

2. A place you'll like to travel to :
3. Your favourite place :

4. Your favourite food(s) :

5. Your favourite pet :




6. Your favourite colour combination :

7. Your favourite piece of clothing :
8. Your all time favourite song :

9. Your favourite tv show :
10. First name of your significant other/crush : klu bebudak kys bace ni,ni bkn haikal kys ye, haikal kwn primary school..hehe

11. The town in which you live in :
12. Your screen name or nickname :


13. Your first job :

14. Your dream job :

15. Your worst fear : 16. The one thing you'd like to do before you die : 17. The first thing you'll buy if you get $1000 0000 : u guys hav to do this:
1.arina
2.ayne
3.hashim
4.kakak
5. u.. yes, u!
it hurts
a sad thing in life is when you meet someone who means a lot to you, only to find out in the end that it was never meant to be and you just have to let go.. well, it takes only a minute to get a crush on someone, an hour to like someone and a day to love someone, but it takes a lifetime to forget someone.

and it hurts with every heartbeat, trying to forget that someone...
sis' lil secret revealed!
i was searching for my so-called diary at every corner of the house but i couldn't find it.. but i found something else. a folio. hahah buat gempak je. yes, a folio, made by my sister when she was in form3 (i was in form1 at that tym). the folio is about her family (OUR family la..same je) and there's this 1 page, about me..=)can u read her ugly handwriting? i guess not.. hahah!! let me read it for ya

13 years having the girl as my younger sister was such a fun and nice experience and it would not ever be enough for me to enjoy the life. we have spent a great time together, playing and share secrets, and much more. my life would be boring and unhappy without her to be with. her name is haizumawati binti jamil and she was born on 10th august 1991.
she loves to laugh and smile which makes her looks nice and cheerful. she has fair skin with no pimple on her face and she is slim. spectacles and veils always accompony her to where ever she goes. she always looks smart with her elegent dress.

i've never read this before man.. she hid it from me! hahahah and now that i've found it, kantoi ar die puji aku.. melambung!! wahhhh.. senyap2 je die ek.. i'm so touched! i love u, sis!cos i know u love me too.. warghh.., at last i admit it, man.... itu pon sbb kakak doesn't know this blog wujud... muahahahha

berakhirnya sebuah pengorbanan
this is the van yg berkhidmat slame 30+ tahun utk famili kitorg.. dah rosak..=(

cewahh tajuk xmnahan.. hmm.. 17 taun dah mak abah berkorban utk aku, 31 taun mak abah berkorban utk anak2.. pengorbann mak abah mmg xkan pnah stop, tp slh 1 pngorbanan diorg, adalah bkeje tungkus lumus jual sayur kat pasar demi mnyekolahkan anak2.. n 2009, noktah utk pngorbanan tu.. mak abah dah pun pencen.. giliran anak2 lak nak balas jasa mak abah.. hope my brothers xkan lupa utk balas.., cos buat mase ni aku & kakak xleh tolong mak abah lg..kitorang still blaja.. n that's y i seriously have to find a scholarship utk xsusahkan mak abah..


keje jual sayur kat pasar bknnye senang.. pkul 4.30 am abah dah bgn dah, bsiap.. 5.30 am pergi ambik sayur kat pemborong.. 20minutes journey nak sampai.. then, 7 am bukak pasar, berdiri 5 jam tanpe duduk.. nak angkat sayur berkilo-kilo lagi.. mmg pnat.. aku tolong sehari 2 pon xtahan, mak abah lagila, xpnah cuti (even on sundays) kcuali raya puasa or raye aji..
mase aku darjah 6, aku dpt tawaran gi kolej yayasan saad.. sume org kate 'skolah org kaye tu..'.. masuk je, kene bayar rm800.. memula abah x bagi.., tp aku btul2 nak pergi.. aku nangis kat mak.. then, diorg pon stuju mskkan aku kat situ..
mmg kbykn students kys anak org kaya.. pnah sorang kwn aku pegang tgn aku, die ckp 'kasarnye tgn eju'.. yup, mmg la kasar.. aku slalu tolong mak abah angkat sayur 10kg+ , tlg mak kemas rumah, masak, yela, aku xde maid.. tgn diorg mestila halus mulus.. kekdg, aku rase rendah diri sgt dgn diorg.. lagi2 time nak balik overnight, sume parents dtg dgn mercedes, kete mahal2.., & aku benci diri aku sndiri, aku xptt rase rendah diri.. aku ptt bersyukur dgn ape yg ade.. aku ade parents yg paling rpt dgn aku.. n some of them, parents xslalu pon ade dgn diorg, asyik bz dgn keje..
hasil penat lelah mak abah, bole dikatekan anak2 mak abah, sume bejaye.. along dah jd pegawai kat mjlis pebandaran, angah jadi web designer, alang jd engineer, & kakak stadi biotech kat ukm dgn scholarship jpa.. pngorbanan mak abah keje kat pasar, tahan dgn hasad dengki org yg pnah kencing+berak kat pasar abah, tahan kerenah pembeli yg pandang geli kat kitorg yg keje kat pasar ni, tahan penat angkat barang berat2, tahan dgn sungguh byk benda, semuanya berbaloi, mak, abah... x kire lagi, tahan dgn kerenah anak2 mak abah ni... we love u, mom & dad =')

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino